Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

perjantai 21. joulukuuta 2012

Karpalohyydykekakku

 KARPALOHYYDYKEKAKKU

Joulua odotellessa kokeilin tehdä hyydykekakun vanilliinikreemistä ja luonnonjogurtista, vähän niinkuin jonkinsortin juustokakun tapainen, koska se on osittain simppeli tehdä ei tarvitse paistaa uunissa paistaa, senkun kylmässä antaa yön yli hyytyä... Tosin kakku jäi hieman löysäksi, en osaa sanoa johtuiko se vanilliinikreemi-jogurttitäytteestä, jota tuli normaalia enemmän tai vähäisestä liivatemäärästä? Kiilteen osuus kakun päällä onnistui lähes täydellisesti :) Mutta jokatapauksessa, syötyä se tuli!

Pohja: 250g kaurakeksejä ja 75g margariinia
Täyte: 400-500g vanilliinikreemi-turkkilaisjogurttiseosta ja 5 liivatelehteä
Kiille: 170g kuivattuja karpaloita, 2dl mustaherukkamehutiivistettä, 4 liivatelehteä

Murustettiin keksit ja sekoitettiin sulatettu rasva sekaan ja paineltiin vuorattuun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi, sen voi antaa hetken olla kylmässä kun teet täyteen ja liivatelehdet likoaa.
Sekoitettiin täyteainekset sekaisin. Vanilliinikreemin olin tehnyt jo etukäteen ja siihen tuli 1dl vanilliinikreemijauhetta ja 3dl vettä, sekoitettiin tasaiseksi ja annetaan olla jääkaapissa n.30min. Sekaan sekoitin n.2dl Turkkilaista jogurttia ja hieman sokeria. Keitä kattilassa 1dl vettä ja laita liotetut liivatelehdet ja kun ovat lienneet jäähdytä ja sekoita se täytteen päälle. Ja laita esim. yön ylitse jääkaappiin. Seuraavana päivä laita karpalot kakunpäälle ja tee kiille eli liota hetken liivatteet kylmässä vedessä ja keitä pienessä tilkassa vettä ja mustaherukkamehua ja lisää kiehuvaan veteen lionneet liivatteet. Ja kun liivate on sulanut mehuun, laita se karpaloiden päälle ja laita taas hetkeksi jääkaapiin hyytymään.

Lähetä kommentti