Tämä perinteinen Venäläinen Borssikeitto eli punajuurikeitto on helppo ja nopea valmistaa.
BORSSIKEITTO (4 ANNOSTA)
Ainekset:
1pss pakaste kasvissuikaleita
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1 kasvisliemi
3 dl suikaloituja etikkapunajuuria
2 rkl punajuurilientä
100 g ylikypsää palvikinkkua palana
½ tl timjamia
mustapippuria
1 tlk(120g) smetanaa
Kuullota jäisiä kasvissuikaleita rasvassa kattilassa pari minuuttia. Ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoita ja lisää vesi. Sekoita, kunnes liemi alkaa kiehua.
Lisää kasvisliemikuutio, punajuurisuikaleet ja punajuuritölkin liemi. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Lisää suikaloitu kinkku, timjami ja mustapippuri. Kiehauta keitto. Tarjoa borssi smetanan ja tuoreen leivän kanssa.
(kuva pirkan sivuilta)
Kommentit