Naudan ulkofilettä ja kermaperunoita (G,L)
Näin isänpäivänä, jota todennäköisesti vietetään suurimmassa osana talouksista täällä Suomen maassa, oli meidän "Ravintola Unisen" ruokalistalla naudan ulkofilettä ja kermaperunoita. Oli tarkoitus myös laittaa uuniparsaa, mutta parsat unohtuivat pakkaseen. Jälkiruokana perus kerma täytekakkua.
Ainekset:
valmis marinoitu naudan ulkofilee 1,7kg
perunat n.1kg
ruokakermaa 2prk
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Työvaiheet:
Ota liha huoneen lämpöön 30min ennen paistamista
Laita uuni 125 asteeseen
Laita paistomittari lihaan ja paista uunissa kunnes sisälämpötila on 60 astetta. (oli 65 astetta)
Kääri liha folioon lepäämään.
Sillä aikaa laitoin pestyt, viipaloidut, maustetut ja kermatetut perunat uuniin n. 200 astetta n. 45-60min. Ja tein kastikkeen lihalle rasvasta, perunajauhoista, vedestä/marinaadiliemestä, lisäsin lihaliemikuution ja hieman suolaa ja mustapippuria.
Täytekakkua (VL)
Ainekset: 5 munan sokerikakkupohja, joka halkaistiin kolmeen osaan.Kostutus: 2-2,5dl sitruunavichyä
Täyte: vaniljakreemi-mansikkatäytettä.
Päällinen: kermavaahtoa, marmeladikarkkeja ja sokerihelmiä.
Kommentit