Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Miten glögi lämmitetään oikein?

Martat muistuttaa: Ethän tee tätä klassikkovirhettä glögin lämmityksessä

Glöginlämmitykseen ei kannata käyttää vedenkeitintä ja sopivan lämpötilan kanssa pitää olla tarkkana.

- Jos lämmitän ison annoksen glögiä, teen sen hellalla teräskattilassa. Pienempi annos lämpenee ihan hyvin mikrossa. Vanhoissa mikroissa ei kuitenkaan kannata käyttää metallista astiaa, kertoo Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvoja Inkeri Liinaharja.

Liinaharja ei ole havainnut, että glögi eroaisi maultaan, jos sen  lämmittää mikrossa.

- Lämmitysaika riippuu tietysti mikrosta, mutta omassani glögi lämpenee sopivaksi noin 90 sekunnissa.

Kotitalousneuvoja muistuttaa, että glögiä ei saa keittää,  koska kiehuminen voi muuttaa glögin mausteet kitkerän makuisiksi.

- Oikea lämpötila on saavutettu, kun glögistä nousee höyryä. Katso nesteen pintaa, ja kun se alkaa väreillä, ota kattila pois levyltä. Mielestäni optimaalinen lämpötila glögille on siinä 80-100 asteen välissä.

Jos glögissä on alkoholia, muista että alkoholi haihtuu jo 80 asteessa, joten sen enempää ei kannata alkoholiglögiä kuumentaa.

- Glögi kiehuu sokerin takia helposti yli, joten vahdi kattilaa varsinkin jos käytät kantta. Jos glögi tarjoillaan laseista, laita lasimukiin teräslusikka ennen kuin kaadat kuumaan nesteen. Näin estät lasia särkymästä, Liinaharja vinkkaa.

Muista myös, että glögiä saa tehtyä helposti itse vaikka hauduttamalla inkivääriä, kanelia ja neilikkaa sekamehuun. Glögi on valmis 5-10 minuutin haudutuksen jälkeen.
Lähetä kommentti