Lihamurekemassa

Jauhelihamassasta saa helposti ja nopeasti perus arkiruokaa, joko lihamurekkeena tai lihapullina. Lisäksi taikinanassa käytettävän nesteenkin voi korvata niin vedellä, kermalla, kermaviilillä, luonnon jugurtilla, tai mistä itse tykkää.
Tässä olen laatinut ihan perusohjeen lihamurekemassasta, ohje on 4-6 annokselle.
Laktosittomana älä käytä maitotaloustuotteita, mikäli eivät ole laktoosittomia ja gluteenittomana gluteenitonta korppujauhoa tai korppujauhojen tilalla 100g keitettyä perunaa, jolloin nestettä 1dl. Kasvisruokavaliossa käytä 3dl soijarouhetta ja 6dl vettä.


Ainekset:
1dl korppujauhoja
2dl vettä tai muulla nesteellä
½-1 suolaa
1tl mustapippuria
1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
400-500g jauhelihaa
1 kananmuna
1dl juustoraastetta

Valmistus:

  1. Laita korppujauhot turpoamaan nesteeseen. Lisää suola ja mausteet. Anna seoksen turvota n.5-10min. Sillä aikaa voit kuoria ja pilkkoa sipulin.
  2. Lisää joukkoon jauheliha, sipulit ja kananmuna, sekoita kunnes massa alkaa tarttua kulhon reunoihin.
  3. Voitele uunivuoka tai laita  puolet massasta pötköksi leivinpaperin päälle. 
  4. Tee murekkeen keskelle syvennys ja ripottele koloon juustoa.. Lisää lopputaikina ja painele mureke kiinni.
  5. Tasoita pinta veteen kastetulla veitsellä. Paista 200 asteessa n.30min. Koristele esim. kirsikkatomaateilla ja tuoreilla yrteillä.

0