Heippa taas!Kokeilumielessä lähdin kokeilemaan, nachojen ja jauhelihan yhdistelmää ihan vain ruokana. Normaalisti totuttu syömään nachot hieman lämmitettynä eri dippisoosien kera, mutta nyt ajattelin kokeilla jotain ruokaisempaa, joten perusjauhelihasoosia ja nachoja vuorotellen vuokaan syntyi NACHOGRATIINI ja koska talossa on alle kouluikäisiä lapsia, kastikkeestakin tehtiin sopivan mietoa eli perusmausteilla mentiin.
Ainekset:
1pss nachoja (juusto)
tilkka öljyä
400g jauhelihaa
pala purjosipulia
makeaa suippo paprikaa
1tl suolaa
2tl rubino maustepippuriseosta
500ml tomaattimurskaa
2dl turkkilaista jogurttia
5tl dip-mix juustodippijauhetta
1prk (2dl)ruokakermaa
juustoraastetta
Valmistus:
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Kuori ja pilko sipulit, jos ei ole valmiiksi kuorittuna ja silputtuna.
Ruskista jauheliha, sipulit ja paprika pannulla. Lisää suola ja pippuri. Lisää tomaattimurska ja jogurttidippiseos notkistaen kermalla,sekaan. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa.
Laita vuokaan jauhelihakastiketta puolet ja päälle nachot sekä osa juustoraasteesta. Toista kerros kastiketta ja päälle nachoja ja loput juustoraasteesta.
Paista uunissa 250 asteessa 10min.
P.S. Pippuriseos Rubino ja Dip-mix juustodippijauhe saatavana kotigastronomilta, kysy lisää, jos tarvitset tai haluat kokeilla!
thehelluska@gmail.com
Kommentit