Salami Focacciaa

Köyhän miehen focaccia leipää päällä espanjalaista salamia oliivien sijaan.. voitelunkin suoritin sulatetulla margariinilla kun ei taas öljyä sitten löytynyt ei sitten minkäänlaista versioo;)  ja uunissa oloaikakin olisi voinut olla hieman vähemmän nii ei olisi tullut näin kovaa :) mutta törkeän hyvää silti!


perusfoccia valmistetaan normaalisti:
6-7dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
2tl kylmäpuristettua oliiviöljyä

täytteeseen:
10-15 kpl oliiviviipaleita
0,25dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
rosmariinia
karkaa merisuolaa/vuorisuolaa

valmistus:
sekoita kulhossa 6dl jauhoja, kuivahiiva ja suola. Lisää vesi ja 2tl öljyä. Lisää tarvittaessa vielä 1dl jauhoja ja vaivaa. Kohota n.½ tuntia. 
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle, tee pieniä monttuja täytteen alle ja täyte päälle. ja ripottele karkeaa suolaa pinnalle.
Kohota ½ tuntia  ja paista 20min. 
Voitele oljyllä pinta.

0