Sunnuntaissa mennään, leipä loppunut, joten leipätaikinaa tekemään.... Siis kädet taikinaan ja sämpylät paistumaan...
Ainekset:
5dl kädenlämpöistä (+42) vettä
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
ripaus sokeria
n.11dl sämpyläjauhoja
n. 1dl ruokaöljyä
Valmistus:
mittaa astiaan neste ja jäähdytä se +42 asteiseksi, lisää suola, sokeri ja kuivahiivapussin sisältö ja sekoita sekaisin. Lisää 4-5dl vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa niin että ei tartu sormiin. Laita liinan alle hetkeksi (n.30-60min.)nousemaan. Ota taikina kulhosta ja jauhosin käsin teet pitkän tasaisen pötkön. Jaa pötkö osiin ja pyörittele pöytää vasten sämpylöiksi tai haluamasi muotoiseksi. Huom. uuni myös muotoilee sämpylät. Laita valmiit sämpylät leivinpaperilla päällystetylle pellille hetkeksi nousemaan liinan alle.
Paista 225 asteessa noin, 12-15min. kunnes ovat saaneet hieman väriä.
Kommentit