Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulukinkku

JOULUKINKKU
20 ruokailijalle

Ainekset:
n.8kg suolattu kinkku
paistomittari
n.½dl sinappia
1dl korppujauhoja

Valmistus:
1.     Huuhdo ja kuivaa kinkku. Nosta se uuniritilälle kamarapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittaripaksuimpaan kohtaan.
2.     Nosta ritilä kinkkuineen uuniin. Laita alle uunipannu, johon on kaadettu vettä, jottei kinkusta tihkuva rasva pala pannun pintaan. Paista kinkkua 100-120-asteisessa uunissa, kunnes paistomittarin osoittama sisälämpötila on vähintään 77 astetta. Kypsän kinkun sopiva sisälämpötila on 77-82 astetta. Kinkkua paistetaan noin 75 minuuttia kiloa kohti, eli kahdeksan kilon kinkku kypsyy 10 tunnissa. Kätevintä on jättää possu yöksi uuniin.
3.     Nosta kinkku uunista. Anna sen jäähtyä hieman. Poista nahka ja liiat rasvat. Sivele pinta sinapilla ja ripota päälle korppujauhoja tai muuta kuorrutusta.
4.     Paahda kinkkua 200-asteisessa uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.


OMENAINEN KINKUN KASTIKE
n.6 annosta
3dl kinkun paistolientä
2rkl vehnäjauhoja
1dl omenahilloa
2rkl sinappia
1½dl kermaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria


Tee suurus sekoittamalla jauhot tilkkaan paistolientä. Kiehauta loppu liemi, hillo ja sinappi. Sekoita joukkoon suurus ja kerma. Keitä muutama minuutti. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. 
Lähetä kommentti