JOULUKINKKU
20 ruokailijalle
Ainekset:
n.8kg suolattu kinkku
paistomittari
n.½dl sinappia
1dl korppujauhoja
Valmistus:
1.
Huuhdo ja
kuivaa kinkku. Nosta se uuniritilälle kamarapuoli ylöspäin. Työnnä
paistomittaripaksuimpaan kohtaan.
2.
Nosta ritilä
kinkkuineen uuniin. Laita alle uunipannu, johon on kaadettu vettä, jottei
kinkusta tihkuva rasva pala pannun pintaan. Paista kinkkua 100-120-asteisessa
uunissa, kunnes paistomittarin osoittama sisälämpötila on vähintään 77 astetta.
Kypsän kinkun sopiva sisälämpötila on 77-82 astetta. Kinkkua paistetaan noin 75
minuuttia kiloa kohti, eli kahdeksan kilon kinkku kypsyy 10 tunnissa. Kätevintä
on jättää possu yöksi uuniin.
3.
Nosta kinkku
uunista. Anna sen jäähtyä hieman. Poista nahka ja liiat rasvat. Sivele pinta
sinapilla ja ripota päälle korppujauhoja tai muuta kuorrutusta.
4.
Paahda
kinkkua 200-asteisessa uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa
kauniin värin.
OMENAINEN KINKUN
KASTIKE
n.6 annosta
3dl kinkun paistolientä
2rkl vehnäjauhoja
1dl omenahilloa
2rkl sinappia
1½dl kermaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Tee suurus sekoittamalla jauhot tilkkaan paistolientä.
Kiehauta loppu liemi, hillo ja sinappi. Sekoita joukkoon suurus ja kerma. Keitä
muutama minuutti. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Kommentit