Lasagne

Arkipäivän laatikkoruokana, jauhelihalasagnea. Ei niin kauhean nopea, mutta siitä riittäneen pariksi jopa kolmeksi päiväksi..Tarvitset vain juustokastikkeen, tomaattikastikkeen, jotka voi myös tehdä alusta alkaen itse ;) tai jos laiskottaa saa toki valmiinakin ja lisäksi tietty lasagnelevyt.




Juustokastike:
100g margariinia
100g vehnäjauhoja
1l täysmaitoa
1-2tl suolaa
ripaus valkopippuria
2dl juustoraastetta

Valmistus:
Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Anna hetki jauhojen kypsyä. Sitten lisäät maitoa vähitellen, ensin puolet ja sekoita tasaiseksi ja sitten loput ja sekoita, Kiehauta ja lisää n.1dl juustoraastetta ja anna juuston sulaa ja lisää suola. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tomaattikastike:
pkt jauhelihaa
sipuli
3-4 valkosipulin kynttä?
suolaa
pippurisekoitusta
paprikajauhetta
pieni prk tomaattipyrettä
400g tomaattimuska
tomaattimurskapurkillinen vettä
lihaliemikuutio

Valmistus:
Ruskista liha ja silppua sipuli pieneksi. Lisää se jauhelihan joukkoon. 
Lisää mausteet, tomaattipyre, valkosipuli ja anna hetki paistua.
Lisää tomaattimurska, lihaliemi ja sekoita ja anna kiehahtaa.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Laita voideltuun vuokaan ensin jauhelihatomaattikastiketta 1/3, sitten juustokastiketta 1/3 ja päälle 4 lasagnelevyä. Toista näin 2 kerrosta ja päällimmäiseen kerrokseen jauhelihakastiketta ja juustokastike ja juustoraaste. Paista 200 asteisessa uunissa noin 1 tunti. Uunista ottamisen jälkeen anna hetki vetäytyä.




0