Hieman leivontaa näin joulun alla, nimittäin taatelikakkua! Ainekset: pkt taataleita kivettömiä 3dl vettä 2dl sokeria 200g margariinia 2 munaa 1tl vaniljasokeria 1rkl kaakaojauhetta 1tl soodaa 1tl leivinjauhetta 3,5dl vehnäjauhoja 2 dl vahvaa kahvia Valmistus: Taatelit, vesi ja sokeri keitetään soseeksi. Sosetta jäähdytetään hieman ja siihen lisätään sulamaan margariini ja sitten kanamunat. Lisätäään vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Sekoitetaan vehnäjauhoihin sooda ja leivinjauhe ja lisätään se soseeseen. Älä veivaa liikaa, juuri tarpeeksi, että kaikki sekoittuvat. Kakkutaikina laitetaan vuokaan, jossa on reikä keskellä ja kakkua paistetaan 200 asteessa n. 50-60 min. Jos kakku ruskistuu liikaa, voit laittaa päälle palan leivinpaperia. Voit kokeilla tikulla kakun kypsyyttä.
Ruokaa ja leivontaa