Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on marraskuu, 2014.

Taatelikakkua

Hieman leivontaa näin joulun alla, nimittäin taatelikakkua! Ainekset: pkt taataleita kivettömiä 3dl vettä 2dl sokeria 200g margariinia 2 munaa 1tl vaniljasokeria 1rkl kaakaojauhetta 1tl soodaa 1tl leivinjauhetta 3,5dl vehnäjauhoja 2 dl vahvaa kahvia Valmistus: Taatelit, vesi ja sokeri keitetään soseeksi. Sosetta jäähdytetään hieman ja siihen lisätään sulamaan margariini ja sitten kanamunat. Lisätäään vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Sekoitetaan vehnäjauhoihin sooda ja leivinjauhe ja lisätään se soseeseen. Älä veivaa liikaa, juuri tarpeeksi, että kaikki sekoittuvat. Kakkutaikina laitetaan vuokaan, jossa on reikä keskellä ja kakkua paistetaan 200 asteessa n. 50-60 min. Jos kakku ruskistuu liikaa, voit laittaa päälle palan leivinpaperia. Voit kokeilla tikulla kakun kypsyyttä.

Jauhelihaperunasoselaatikkoa

Ihan perusruokaa, helppoa ja nopeaa mikäli on jäänyt perunamuusia tähteeksi, tai jos ei, niin perunoiden kuoriminen, keittäminen ja muussaaminen vie oman aikansa, mutta sen jälkeen kaikki on helponmpaa... Ja siinä ajassa kuin perunat kiehuu, voit ruskistaa jauhelihan, sipulin ja mausteet... Ja sen  jälkeen vaan sekoitetaan kaikki sekaisin; lihat ja muusi. Kannattaa muusista tehdä vähän normaalia löysempää, parempi sekoitta sekasin. Ja sen jälkeen uuniin, 200 astetta ja noin 30-40 min, kunnes on saanut ruskean kivan värin, ja eikun syömään. Laatikon kanssa voit tarjota punajuuria tai suolakurkkua. Ainekset: perunamuusia jauhelihaa sipulia suolaa paprikajauhetta valkosipulia? ruokakermaa Valmistus: Kuori, pese ja keitä perunat kypsiksi, ja tee muusi, mikäli ei ole valmista muusia Ruskista jauheliha, sipuli ja mausteet pannulla sillä aikaa kun perunat kiehuu Sekoita kaikki ainekset sekaisin, jos kovin paksua voit lisätä ruokakermaa löysyttämään seosta. Lai

Possukastike ja kasvisperunamuusi

Perus arkiruokaa, possun lihasuikaleista, helppoa, nopeaa ja suhtkoht edullistakin. Lihat ruskistumaan ja sipulia pilkkomaan.. kastikkeen kanssa sopii  kasvisperunamuusi ja porkkana-mandariiniraaste. Ainekset: 400g porsaanlihasuikaletta 1 sipuli 2rkl öljyä 1tl currya 2rkl vehnäjauhoja 3dl vettä 2dl ruokakermaa 1rkl soijaa/suolaa 2tl sinappia 1 lihaliemikuutio 1tl timjamia Valmistus: Silppua sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää lihasuikaleet ja ruskista. Lisää sipuli ja curry ruskistamisen loppuvaiheessa. Sekoita jauhot lihasuikaleisiin ja anna hetki jauhojen kypsyä. Kaada pannulle vesi ja kerma sekä murenna lihaliemi kuutio ja sekoita sekaisin. Mausta kastike soijalla/suolalla, sinapilla ja timjamilla.  Hauduta noin 15min. Tässä välissä voit tehdä perunamuusin valmiiksi. Tarjoile kastike kasvismuusin kanssa. Perunamuusin valmistus: Perunoita pakaste juureksia vettä suolaa margariinia tai voita 1-2dl lämmintä maitoa Valmistus: Laita vesi

Sämpylöitä

Sunnuntaissa mennään, leipä loppunut, joten leipätaikinaa tekemään.... Siis kädet taikinaan ja sämpylät paistumaan... Ainekset: 5dl kädenlämpöistä (+42) vettä 1pss kuivahiivaa 1tl suolaa ripaus sokeria n.11dl sämpyläjauhoja n. 1dl ruokaöljyä Valmistus: mittaa astiaan neste ja jäähdytä se  +42 asteiseksi, lisää suola, sokeri ja kuivahiivapussin sisältö ja sekoita sekaisin. Lisää 4-5dl vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa niin että ei tartu sormiin. Laita liinan alle hetkeksi (n.30-60min.)nousemaan. Ota taikina kulhosta ja jauhosin käsin teet pitkän tasaisen pötkön. Jaa pötkö osiin ja pyörittele pöytää vasten sämpylöiksi tai haluamasi muotoiseksi. Huom. uuni myös muotoilee sämpylät. Laita valmiit sämpylät  leivinpaperilla päällystetylle pellille hetkeksi nousemaan liinan alle.  Paista 225 asteessa noin, 12-15min. kunnes ovat saaneet hieman väriä.

Mamba - Lauantai-ilta 1988

Merimiespihvi jauhelihasta

Merimiespihvit Hei kaikille lukijoille. Viikonloppu pimeää ja ankeaa sään puolesta, hieman kipeä ja nuhainen olotila, ulos ei jaksa lähteä, mutta jotain ruokaa pitäisi keksiä.... perunoista ja jauhelihasta helppo ja yksinkertainen ruoka.. lapsille ja lapsenmielisille... ;) hetken mietittyäni välähti: Merimiespihvit! Eikun perunateatteriin; kuorimaan perunat! Ja kyytipoikana kylmää olutta :)  Ohjeen pongasin yhteishyvän ruokaliitteestä.  Ainekset: n. 1kg perunoita 2 sipulia 400g jauhelihaa 1 kananmuna 1tl suolaa 1/2tl mustapippuria(laitoin pippurisekotusta) 2tl sinappia 4dl vettä(osa olutta), (laitoin desin olutta) 4 maustepippuria 1-4 laakerinlehteä Valmistus: Leikkaa perunat viipaleiksi ja sipulit renkaiksi. Sekoita jauhelihaan muna, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta 8 pullaa ja litistä ne pihveiksi ja ruskista pihvit pannulla. Levitä puolet perunaviipaleista ja sipulirenkaat uunivuoan pohjalle ja mausta kevyesti suolalla. Laita niiden päälle pihvit ja sive

Halloween herkuttelua

Sitä taasen vietetään halloweenia tänäkin vuonna, lapset pukeutuivat naamareihin ja asuihin ja syötiin kaikenlaista ja moista herkkua kuten alkupaloina sormenpuolikkaita, pääruokana matopataa ja jälkkärinä pääkallokakkua.... HYVÄÄ HALLOWEENIA KAIKILLE! "Puolikkaat sormet" "Matopata" "matopataa, sormenpuolikkaita ja verijuomaa" "pääkallokakkua" "zombit"