Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

tiistai 27. tammikuuta 2015

Lihapullasoosia ja valkosipuli-kermaperunoita

Tervehdys taas täällä koekeittiön ihmeellisestä maailmasta. Tänään vuorossa siis niin perusruokaa, lihapullia ja perunoita, joita hieman muokattiin helpoksi arkiruuaksi, joten lihapullakastike valmistumaan, valmiit lihapullat hetkeksi paistumaan, jotta saivat väriä sekä lämpeemään, sillä olivat hieman jääsä ja perunat, jotka olivat jo valmiiksi keitetty, viipaleiksi, mausteet ja kerma päälle ja uuniin saamaan hieman väriä.... Annos on laktoositon. 


Ainekset:
paketti valmis lihapullia

Ruskista lihapullia hetken pannulla, jota saavat hieman väriä

Valkosipuli-kermaperunat
n. 1kg perunoita, valmiiksi keitettyjä ja viipaloituna

vuokaan öljyä, perunaviipaleet, suola, valkosipulijauhe ja sekoita, päälle kerma. Paista uunissa 225 asteessa n. 15-20min tai kunnes ovat saaneet hieman väriä pintaan. Jos käytät raakaperunaa, paistoaika 200 astetta noin45-60min..


Becamel Kastike:
80g margariinia
80g vehnäjauhoja
1 litra kiehuvaa vettä/maitoa
½ sipuli
lihaliemikuutio
1-2 tl suolaa
1-2 tl paprikajauhetta
1 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia

Sekoita kattilassa rasva ja vehnäjauhot ja anna hetki jauhojen kypsyä. Lisää vesi pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Anna hetki kiehahtaa, ja lisää sipulit sekä lihaliemi ja muut mausteet ja sekoita taas sekaisin. Jätä hetkeksi pienelle lämmölle kiehumaan.

Lihapullakastike ja valkosipuli-kermaperunat

Lähetä kommentti