Arkiruokien arkiruokaa, joka on suhtkoht helppo valmistaa ja mikä maistuu aina vain vuodesta toiseen, nimittäin lihamakaroonilaatikko, se ei edes suurempia esittelyjä kaipaa, niin reseptin tms. valmistelunkaan osalta.
Tarvitset vain makaranoonia, jauhelihaa, sipulia, mausteita;suola, pippuri, paprikajauhe, valkosipuli? sekä munamaito, joko maitoon tai lihaliemeen. Jos teet maidolla tarvitset lisäksesi maitoa ja kananmunia, jos taas lihaliemeen tarvitset lihalientä ja kananmunia. Helppoa eikö ;). Laatikon lisäksi voit tarjota ketsuppia :) tai jotain vihannes säilykettä, kuten punajuuria tai suolakurkkuja.
Tällä kertaa tein tämmöisellä ohjeella eli kaiken ihan raakana paistumaan uuniin:
500g täysjyvä makaroonia voideltuun vuoan pohjalle
400g jauhelihaa makaroonien päälle+½ sipulia+ mausteet päälle
n. 1l vettä päälle ja pieni sekoitus
lopuksi vielä munamaito lihaliemestä (7dl vettä ja 1 lihaliemikuutio=liemi, joka jäähdytetään ja sekoitetaan sekaan 3 kananmunaa)
200 astetta ja noin 1 tunti. Ja anna hetki vetäytyä, kun otat pois uunista.
Ingredients:
500 grams of macaroni on dish
400 grams of minced meat on top of macaroni+chopped onion
1 liter of water and mix a little
Finally, egg and milkmix (7 deciliter of water/milk and 1 beef stock cube and cool it and mix in eggs)
bake in a 200 degree oven for about an hour.Let a moment retreat.
Enjoy!
Kommentit