Sämpyläpäivä

Keskiviikossa mennään. Illalla tein kylmäleivontana (kylmäleivontana, sillä sämpylät olisivat valmistuneet sen verran myöhään, ettei kukaan enään olisi hereillä kun sämpylät olisivat valmiit, ja sämpyläthän ovat juuri lämpöisenä parhaat ;)) sämpylätaikinan, joka sai yön yli levätä kylmässä, joten aamulla sitten paistoin ja HUPS olikin aamupalaksi tuoretta sämpylää...Teen kera! 

Kylmäleivonta eroaa siinä missä normaalileivonnassa hiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen tässä kaikki aineet laitetaan kylmänä, leivotaan taikina, sämpylät ja laiteen kylmään "kohoamaan" esim, yön yli, niin aamulla sitten paistetaan ihan normaalisti.

Tuoreita kaurasämpylöitä kylmäleivontana

Aamupalaksi juustosämpylät ja tee

0