Siirry pääsisältöön

Mokkapalat

MOKKAPALAT

Mokkapalat ovat helppoja ja nopea tehdä vierasvaralle, päiväkahville, illanistujaisiin, juhliin tai muuten vain herkutteluun. Tuote on myös helppo muuntaa gluteenittomaksi, käyttämällä gluteenitonta jauhoa tai perunajauhoa vehnäjauhojen sijaan.


24:ään mokkapalaan tarvitset:

200g margariinia/voita
4 kananmunaa
2,5dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa

Kuorrukseen:

4rkl vahvaa kahvia
75g sulatettua margariinia
5dl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta

Pinnalle: nonparelleja

Valmistus:

1. Laita uuni 200 asteeseen ja laita kahvia tippumaan, mikäli ei ole valmista kahvia!
2. sulata margariini
3. sekoita kuivat aineet keskenään
4. vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi
5. lisää kuivat aineet munasokerivaahtoon 
6. lisää vuorotellen maito ja rasva taikinan sekaan
7. levitä uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi neliöksi
8. paista uunissa 200 asteessa n.18-20min.
9. tee tässä välissä kuorrutus

Kuorrutuksen valmistus:

Sulata margariini kattilassa, lisää siihen tomusokeri, kaakaojauhe ja kahvi, sekoita tasaiseksi, anna jäähtyä.
Ota suklaatorttu uunista, kun se on kypsää, voit tarkistaa tikulla, jos ei tikkuun jää taikinaa se on kypsää. Anna pohjan jäähtyä hieman ja kaada kuorrutus päälle ja levitä tasaiseksi. Lisää päälle esim, nonparelleja ja anna jäähtyä ja jähmettyä. Leikkaa sitten paloiksi.


Mokkapalat





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ja k

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.

Lihapullasoosia ja valkosipuli-kermaperunoita

Tervehdys taas täällä koekeittiön ihmeellisestä maailmasta. Tänään vuorossa siis niin perusruokaa, lihapullia ja perunoita, joita hieman muokattiin helpoksi arkiruuaksi, joten lihapullakastike valmistumaan, valmiit lihapullat hetkeksi paistumaan, jotta saivat väriä sekä lämpeemään, sillä olivat hieman jääsä ja perunat, jotka olivat jo valmiiksi keitetty, viipaleiksi, mausteet ja kerma päälle ja uuniin saamaan hieman väriä.... Annos on laktoositon.  Ainekset: paketti valmis lihapullia Ruskista lihapullia hetken pannulla, jota saavat hieman väriä Valkosipuli-kermaperunat n. 1kg perunoita, valmiiksi keitettyjä ja viipaloituna vuokaan öljyä, perunaviipaleet, suola, valkosipulijauhe ja sekoita, päälle kerma. Paista uunissa 225 asteessa n. 15-20min tai kunnes ovat saaneet hieman väriä pintaan. Jos käytät raakaperunaa, paistoaika 200 astetta noin45-60min.. Ruskea Kastike: 80g margariinia 80g vehnäjauhoja 1 litra kiehuvaa vettä/maitoa ½ sipuli lihaliemikuutio 1-2 tl suolaa