Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

lauantai 12. joulukuuta 2015

Gluteenittomat joulupiparit

GLUTEENITTOMAT PIPARIT

Aikaisemmin viikolla leivottiin lasten kanssa normi pipareita ihan kaupan valmiista taikinasta. Ja nyt sitten päätinpä näin kokeilla tehdä ensimmäistä kertaa itse piparitaikinan ihan alusta lähtien ja gluteenittomana. Muuten ihan normi piparitaikina, paitsi vehnäjauhot korvasin Semperin hienolla jauhoilla.

Näin ensikertalaisena  vaikeuksia tuotti taikinan repeyminen, mutta kostutetuilla käsillä ja perunajauhoilla se jotenkin pysyi kasassa. 



Gluteeniton Piparkakkutaikina
Ohjeet piparien valmistukseen löysin Suviihin gluteenitonta leivontaa blogista. Ja kuvat ovat ihan omia otoksiani :)


Taikina:
2 tl kanelia
1 tl pomeranssin kuorta
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
½ tl maustepippuria
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
100 g margariinia/voita
1 kananmuna
5½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1tl ruokasoodaa
(perunajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta kaulintaa varten)

Mittaa kattilassa mausteet, sokeri ja siirappi ja kiehauta ne miedolla lämmöllä sekoittaen koko ajan. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää rasva ja kananmunat hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon jauhot, joihin on lisätty sooda, ja anna valmiin taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään  tuntia tai yön yli. Kaulitse taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja ota siitä muotilla pipareita. Ennen kaulitsemista kannatta taikinaa muokata käsissä notkeammaksi, ettei se repeydy. Paista uunissa 200 asteessa 6-8 min.


Valmiit gluteenittomat piparit

Paisto onnistui, eivät palanneet, tosin viimeinen pellillinen, joka jo oli hieman ohuempaa taikinaa saattoi muutamat hieman kärveltyä liikaa, mutta muuten kaikki meni yllättävän hyvin näin ensikertalaiseksi :)


Lähetä kommentti