Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

lauantai 26. joulukuuta 2015

Gluteenittomat Kinkkupiiraat

Kinkkuhyrriä oli tarkoitus tehdä gluteenittomasti sekä ihan tavallisesti, mutta niistä tulikin pieniä piiraita.
Käytin valmista torttutaikinaa noihin tavallisiin ja gluteenittomat piiraat tein ihan alusta pitäen gluteenittomasta taikinasta.
Taikinan ohje oli perus voitaikina, että korvataan vehnäjauhot gluteenittomattalla hienolla jauhoseoksella.

Täytteenä oli 150g kinkkua, 2 paprikaa, 200 tuorejuustoa. Ainekset pilkottiin pieniksi kuutioiksi ja sekoitettiin tuorejuuston kanssa tahnaksi


Gluteenittoman Taikinan valmistusohje:
Gluteenittomat kinkkupiiraat
 
5½ dl Semper Fin mix -jauhoseosta

2 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
150 g voita
250 g maitorahkaa
1 kananmuna

200 g voita kaulintaan

Mittaa jauhot ja muut kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää joukkoon paloiteltu voi (150 g) ja nypi voi sekä jauhot murumaiseksi seokseksi. Vaivaa joukkoon kananmuna ja maitorahka, sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita kylmään ainakin pariksi tunniksi peiteltynä.

Leipominen parin tunnin kylmässä olon jälkeen:
Muotoile kaulintaan tarkoitetusta voista litteä neliö. Tämän voi tehdä litistelemällä voita ensin pehmeämmäksi käsin ja kaulitsemalla sen jälkeen leivinpaperin välissä. Laita voi kaulitsemisen jälkeen hetkeksi pakastimeen, jotta se viilenee sopivan kylmäksi. Voi on kaulintaan parhaimmillaan noin 15-16 asteisena Valion voiammattilaisten mukaan.

Vaivaa viilennettyä taikinaa hieman notkeammaksi käsin. Kaulitse siitä jauhotetulla pöydällä noin sentin paksuinen neliö ja aseta voilevy neliön päälle kuvan osoittamalla tavalla. Käännä taikinan reunat voilevyn päälle ikäänkuin kirjekuoren mallisesti.

Painele taikina kiinni voilevyyn kämmenpohjaa apuna käyttäen. Tavoitteena olisi, että taikinaa olisi suunnittelleen saman paksuinen kerros jokapuolella voin ympärillä.

Kaulitse taikinasta "matto". Voin ei tässä vaiheessa kuulu tursuta taikinan sisältä tai rikkoa taikinaa. Mikäli niin käy, niin voi on ollut liian lämmintä tai liian kovaa kaulintaan ja taikinan epäonnistumisen mahdollisuus on kasvanut melkoisesti. Kaulinnan alussa kannattaa taikinaa painella kaulimella, jolloin taikina tarttuu voikerrokseen hieman paremmin kiinni ja kaulitseminen helpottuu.
  • Ensin kaksinkerroin, 
  • sen jälkeen vielä kaksinkerroin, niin, että taikina on nyt nelinkerroin.
Taittelujen jälkeen taikina kannattaa laittaa viileään hetkeksi. Noin 10 min pakastimessa tai noin 30 min jääkaapissa on sopiva aika.

Rullien valmistus:
Kaulitse sulaneita taikinalevjä noin puolet pidemmeksi levyksi. Hienonna kinkku, paprika pieniksi kuutioksi ja sekoita ne tuorejuustoon. Halutessasi voit maustaa seosta yrteillä.. Levitä huoneenlämpöistä täytettä 2-3 ruokalusikallista/levy. Kääri levy rullalle, laita kääritetyt levyt sauma alaspäin jääkaappiin noin ½ tunniksi. Leikkaa kustakin rullasta n. 5viipaletta ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinsivuokiin. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15min. kauniin värisiksi.
Lähetä kommentti