Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on marraskuu, 2015.

Perus Nakkisoppaa

Tervehdys taas, uusi viikko alkoi ja marraskuu vetelee viimeisiä. Ruokaakin oli taas tarve tehdä. Jääkaappia tutkimaan ja löytyi nakkeja, perunoita, porkkanoita, sipulia....hm...hetken mietittyäni, mitähän nakeista, sillä juuri oli ollut nakkikastiketta ja se että lapsetkin söisivät.....? Siinä pienen ja vähän isomman hetken mietittyäni heräsi AHAA-elämys ja NAKKISOPPA...Helposti ja nopeasti syntyvä perus arkiruoka :) Siispä perunateatteriin pilkkoman perunoita, porkkanoita sekä sipulit ja nakit...Porkkanat ensin kiehumaan,lihaliemellä varustettuun veteen, sitten perunakuutiot sekaan ja mausteet; suola, laakerinlehtiä muutama, maustepippuri, valkosipuli, öljyä. Ja kun nämä ovat lähes kypsiä, lisättään sipulit ja nakit. Tarkistetaan maku ja tarvittaessa lisätään suolaa... Keitto on laktoositon, gluteeniton, maidoton Nakkisoppaa

Vilja-allegia testien tulokset

Ei siis mitää mainittavaa testit osoittautuivat ns.puhtaiksi eli mitään vilja-allergiaa ei ole. Olin siis alkuviikolla, tiistaina siis lääkärin vastaanotolla, joka sitten laittoi lähetteen laboratorioon näistä vehnäallergioiden ongelmista. Siinä otettiin myös keliakiatesti, hemoglobiinia, kilpirauhanen, maksa ja munuaistestit....  Mutta tänään lääkäri soitteli tuloksista, mutta mitään allergiaan viittaavaa ole viljojen suhteen, tosin keliakia ei ollut vielä tullut eli odotusta sen suhteen menee vielä noin viikko. Ja muut arvotkin olivat ihan normaalit. Mutta toisaalta viljalle en ole siis allerginen, mutta lääkäri oli sitä mieltä että jos nämä minun oireeni paranevat sillä ja voin paremmin, niin voin jättää sen vehnän pois ruokavaliosta. Ja niin aioin myös sen tehdä eli tästä päivästä lähtien, vaikkei keliakiaa olekaan, noudatan vehnätöntä ruokavaliota ja kaikki blogini ohjeet tulevat myös uudistumaan :D Muu perhe syö kyllä tavallistakin ruokaa, joten heille teen normaalin vilja

Proteiinia ja superfoodia

Terve! Olen koittanut perehtyä terveellisempään ruokavalioon lisäämällä proteeiiniä ja vähentämällä hiilihydraattia. Kokeilen erilaisia proteiinireseptejä samalla. Tilatut proteiinituotteet, jauheet patukat, superfoodit saapuivat, joten testaamaan ja kehittelemään uutta reseptiikkaa. :) Näistä menee lähinnä välipaloihin, jälkiruokiin, ruokavalioon, suolisto-ongelmiin ja turvoksen hoitoon, sekä kokeilen suprfoodeja hyvinvointiin ja jaksamiseen. Lisäksi perheessämme on lupaava urheilija nuorukainen joka juuri on aloittanut jalkapallo harrastuksen,  tarvitsee näin ollen  myös ruokavalioonsa protskuja, jotta harjoituksetkin jaksavat sujua paremmin, ennen ja jälkeen reenin :) Kokeeksi tein kaurahiutaleista, hunajasta, suklaa-maapähkinävoista, kookoshiutaleista,mansikkaproteiinijauheesta tämmössii patukoita :) Mansikka-proteiinipatukat

Päivitystä

Vehnätöntä elämää ja testejä odotellessa Hieman on aikaa taas vierähtänyt blogini viime päivityksestä. Tässä on ollut kiireitä, käyty ansiotyössä, tehty keikkahommia, pähkäilty vehnättömän ruokavalion kanssa, poika aloitti eskarin, miettinyt noita työkuvioita ym ym :) Joo siis todellakin, olen nyt pari kuukautta koittanut elää vehnätöntä elämää, muut viljat sen sijaan sopiva, mutta vehnän kanssa kivut ja säryt ovat ny siinä pisteessä että oli pakko ottaa yhteys lääkärille ja sitä kautta päästä kokeisiin. Lääkäri siis vasta viikon päästä, joten olen nyt koittanut taas pari viikkoa olla normaalilla ruokavaliolla, vaikka se aika tuskaista on ollut kun tiedän että kivut ja säryt tulivat takaisin. Mutta pakko, sillä vehnätöntä ruokavaliota ei saisi aloittaa ennenkuin on täysin varmaa, että se ei sovi. Joten nyt vain kärvistellään vielä viikko ja katsotaan sitten mitä testit sanoo.  Omalta osaltani noita kipuja särkyjä ovat lähinnä käsi-ihottuma ja kutina vatsavaivat ruuansulatus

Isänpäivä 2015

GLUTEENITON LEIVOS Jokavuotista isänpäivää vietään taas lähes jokaisessa taloudessa.  Tänävuonna tein tällaisen isänpäiväleivoksen, gluteenittomana.  Ainekset: 4 kpl kananmunia 1 kupillinen sokeria  1kupillinen perunajauhoja 2tl leivinjauhetta Kostutus: appelsiinimehua Täyte: mansikkahilloa, rahka-kermavaahto-vaniljakreemi sekoitus. Valmistus: Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota 2 lasia, riko munat toiseen ja toiseen samanverran sokeria, kaada sokeri vatkauskulhoon ja mittaa sitten perunajauhot(saman verran siis kuin munia) ja leivinjauhe. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää munat sokerin sekaan ja vatkaa vaahdoksi. Lisää perunajauho-leivinjauhe sekaa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levita taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja kun uuni on kuuma paista torttupohjaa uunissa n. 8-10min. Anna jäähtyä, leikkaa pohja puoliksi, kostuta ja täytä haluamallasi täytteellä toinen puoli ja laita toinen puoli kanneksi. Päällystä esim.