Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

perjantai 1. tammikuuta 2016

Elimistön 12 tärkeää ravintoainetta

Ihmiskeho tarvitsee toimiakseen useita eri energiaravintoaineita, proteiineja, rasvaa, hiilihydraatteja sekä elämälle välttämättömiä kivennäisaineita ja vitamiineja. Ruoassa tulee olla myös kuituja, joita elimistö ei pysty pilkkomaan, vaan ne kulkevat ruuansulatuskanavan läpi sellaisenaan puhdistaen samalla suolistoa.

Heraproteiini
Kehomme tarvitsee proteiinia, sillä proteiini edistää lihasmassan kasvua ja säilymistä sekä edistää luuston pysymistä normaalina. Koska ihmiskeho ei kykene varastoimaan proteiineja hyvin, tarvitaan niitä ravinnosta. Pääproteiinin lähteeksi valitsimme 360 Wholefoodiin eurooppalaisen ruohoa syöneen ”Grass fed” karjan heraproteiinin. Käyttämässämme heraproteiinissa ei ole kaseiinia, jolloin sen sisältämät runsaat aminohapot imeytyvät nopeasti verenkiertoon ja siten kudostemme käytettäväksi.
Manteli 
Proteiinirikkaat mantelit sisältävät paljon hyviä rasvoja, kuitua, antioksidantteja, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, ja useita muita mineraaleja sekä E-vitamiinia. Lisäksi manteleissa on aminohappo tryptofaania, jota tarvitaan ”hyvänolon hormoni” serotoniinin tuotantoon. Kehomme ei kykene tuottamaan itse tryptofaania vaan se tarvitaan ravinnosta.
Kaakao (Vain suklaan makuisessa)
Herkullisen makuinen kaakaopuun hedelmä sisältää valtaisasti hyvinvoinnin aineksia. Kaakao sisältää mineraaleista runsaasti mm. magnesiumia, rautaa, kalsiumia, sinkkiä, kuparia ja kaliumia, joita kehomme tarvitsee jokapäiväiseen toimintaansa. Lisäksi siinä on paljon ravintokuituja, entsyymejä, flavonoideja, antioksidantteja ja aminohappoja kuten arginiinia ja tryptofaania, jotka mm. auttavat vastustuskykyämme ja mielialaamme pysymään korkealla.
4 Kookosmaito
Kookosmaito valmistetaan kookospähkinän valkoisesta lihasta, joka sisältää paljon kuitua, C-vitamiinia, E- vitamiinia, B1, B2, B5 ja B6 vitamiineja rautaa. Kookosmaito tuo 360 Wholefoodiin näiden ravintoaineiden lisäksi luontaista makeutta ja herkullista aromia.
5 Pellavansiemenet
Pellavansiemenissä on valtaisasti hyvinvoinnin aineksia, sillä se on loistava omega-3 -rasvahapon lähde ja sisältää molemmat välttämättömät rasvahapot: alfalinoleenihapon ja linolihapon. Lisäksi pellavansiemenissä on runsaasti kuitua, vitamiineja ja mineraaleja kehon rakennusaineiksi.
6 Auringonkukan siemenet
Auringonkukansiemenet ovat hyvä proteiinin lähde ja ne sisältävät runsaasti myös hyviä rasvoja, kasvisteroleja sekä omega 6-rasvahappoja sekä kehollemme tärkeitä mineraaleja. Jotta siementen runsaat rasvahapot eivät hapettuisi, ne sisältävät myös paljon eli E-vitamiinia sekä useita B-ryhmän vitamiineja.
7  Seesaminsiemenet
Seesamin siemenet ovat pakkautuneet täyteen ravinteita: antioksidantteja, B- ja E-Vitamiinia, kuituja ja mineraaleja sekä lignaania.
8. Chiansiemenet
Atsteekkisoturienkin ruokana toimineet pienet Chia-siemenet ovat oikeita ravintojättiläisiä minikoossa! Ne ovat erinomainen omega 3-rasvahappojen lähde ja siemenissä on niitä jopa 21% painostaan, mikä on enemmän kuin esim. kalassa. Lisäksi Chiassa on omega-6 rasvahappoja, kuituja ja runsaasti proteiineja. Mineraaleista ne sisältävät runsaasti mm. kalsiumia, magnesiumia , fosforia ja antioksidantteja.
9 Psyllium-kuitu
Erittäin kuiturikas psyllium edistää säännöllistä suolentoimintaa ja auttaa pitämään kylläisenä.
10 Kurpitsan siemenet
Loistavana luonnollisten mineraalien kuten magnesiumin, raudan, kuparin ja sinkin sekä proteiinin ja terveellisten rasvojen lähteenä.
11 Ravintohiiva
Ravintohiivaa käytetään paljon etenkin kasvisruokavaliossa täydentämään B-vitamiinien ja foolihapon saantia ja siksi sitä löytyy myös 360 Wholefoodista. Se on lisäksi hyvä proteiinien ja sinkin lähde. Ravintohiiva valmistetaan Saccharomyces cerevisae –hiivasta eikä se sisällä hiivaongelmien yleisintä aiheuttajaa, Candida albicans -hiivaa. Hiivahiutaleet on käsitelty siten, että ne eivät ala kasvaa ruuansulatuskanavassa ja aiheuta suolistovaivoja. Ravintohiiva ei myöskään toimi leivinhiivana tai aloita käymistä joten voit nauttia sitä huoletta.
12 Stevia
Etelä-amerikasta kotoisin oleva stevia on luonnon oma makeuttaja. Tämä kalorittoman herkun glykeeminen indeksi on 0 ja se ei nostata verensokeria tai ole vahingollinen hampaille. Toisin kuin monissa keinotekoisissa makeutusaineissa steviassa ei ole muitakaan ikäviä sivuvaikutuksia.
Lähetä kommentti