Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

tiistai 18. lokakuuta 2016

Gluteeniton mustikkakukko

Leipurin taidonnäytteitä siis ja gluteenittomasti.

Eli jostain arkistojen kätköistä löysin gluteenittoman mustikkakukon ohjeen ja päätinpä sitten kokeilla. Tai siis kukkoa tuskin muistuttaa, lähinnä piirakka voisi olla paremmin :) Mutta hyvää se silti oli jäätelön kanssa :)

Mustikkakukkoa??

Jäätelön kera

200 g voita tai margariinia

1 dl sokeria
2 muna
5 dl Viljatuotteen jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna hyvin vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet ja lisää ne edellisten joukkoon hyvin sekoittaen.

Täyte: 

1 l mustikoita tai muita marjoja
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja (jos käytät pakastemustikoita)

Voitele noin 22 cm halkaisijaltaan oleva korkea reunallinen uunivuoka.
Taputtele jauhotetuin käsin 3/4 osaa taikinasta vuuan pohjalle ja reunoille. 
Kaaviloi lopputaikinasta jauhotetutulla leivinalustalla vuuan kokoinen kansi.
Sekoita mustikoiden sekaan sokeri ja perunajauhot mikäli käytät pakastemustikoita.
Kaada seos vuokaan ja liuta leivinalustalta lastan avulla varovasti kaaviloitu taikinakansi mustikoiden päälle.
Pistele vielä haarukalla reikiä kanteen ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 60 min. 
Lähetä kommentti