Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

lauantai 19. marraskuuta 2016

Hampun siemenet ruokavaliossa

Hampunsiemen - todellinen Superfood

Oli kolmen tuhannen vuoden ajan eräs tärkeimmistä ja kaikkein käytetyin lääkekasvi koko maailmassa. Yhdysvalloissa käytettiin cannabis-uutteita lääkkeeksi mm. väsymykseen, yskään, reumatismiin, niveltulehduksiin, astmaan, juoppohulluuteen, epilepsiaan sekä kuukautisvaivoihin ja -masennukseen. Cannabis oli yleisin kipulääke ennen kuin aspiriini tuli markkinoille noin vuonna 1900. Cannabis sisältää yli 60 yhdistettä joilla tiedetään olevan lääkevaikutuksia.

Hampunsiemen on lähellä täydellistä ruoka-ainetta. Kyseinen ruoka-aine ansaitseekin superfood-tittelin sen äärimmäisen monipuolisuutensa ja ravinnetiehytensä vuoksi.

Hampunsiemenet ovat erinomainen proteiinin lähde sisältämällä kaikki 8 kehollemme välttämätöntä aminohappoa sekä 12 muuta aminohappoa. Lisäksi myös  Omega-6 ja Omega-3 rasvahappoja suhteessa 3:1. Sisältää myös vitamiinit C,A, E, B1, B2, B3, B6 ja mineraaleja kalium, magnesium, kalsium, rauta, mangaani, sinkki, kupari

Hampunsiemen on raaka, kokonainen ja valmis proteiininlähde sellaisenaan. Sitä ei tarvitse missään vaiheessa kuumentaa, jotta esimerkiksi ravinnon sisältämät bakteerit saataisiin tuhottua. Tämän vuoksi hampunsiemenessä on jäljellä kaikki sen elinvoimaiset ravinto-aineet. Yli 65% hampunsiemenen proteiineista on loistavasti imeytyvää edestiiniä. Loput 35% on albumiinia, joka on myös äärimmäisen hyvin imeytyvä proteiinityyppi. 

Tukee voimakkaasti immunijärjestelmämme toimintaa, joka tarvitsee alpha-, beeta- ja gamma-globuliineja puolustautumiseen.

Maku on aavistuksen pähkinäinen.

Miten hamppua käytetään?
sellaisenaan. ruuan valmistukseen. keittoihin,smoothie juomiin, salaatin joukkoon, jäätelöön tai koristeeksi jäätelön päälle, puurojen, herkulliseen hamppumaitoon.

Hampunsiemenöljyä voi käyttää
pohjana salaatinkastikkeelle tai lisätä salaatin päälle sellaisenaan.
myös smoothiejuomien joukossa tai syö lusikalla "paljaana". 

Tämä öljy soveltuu mainiosti myös ulkoiseen käyttöön. Kun olet tullut suihkusta, levitä öljyä ihollesi ja anna imeytyä noin 20 minuuttia. Pyyhi tämän jälkeen ylimääräinen öljy pois esimerkiksi pyyhkeellä.
yllä: tavallinen kuorittu siemen
alla: paahdettu ja suolattu siemen

Hampunsiemenet viljellään ilman torjunta-aineita.

Hampunsiemenet sopivat siis hyvin maidottomaan, laktoosittomaan, gluteenittomaan ja kasvisruokavalioon sekä hyvä vaihtoehto soija-allergiselle.

Suositeltu käyttömäärä:
Aloittelija tai lapsi: 15-30g/päivä
Nuori: 30-50g/päivä
Aikuinen: 50-75g/päivä
Huippu-urheilija: jopa 140g/päivä

Lähetä kommentti