Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

perjantai 16. joulukuuta 2016

Siemennäkkäri

Joulukuu 16.päivä - kuukausi yli puolenvälin ennenkuin vuosi vaihtuu taas uuteen

Lumina teemani jatkuu taas siemennäkkäri kokeilulla. Valmis siemennäkkärijauhoseos pussi eli lisää vain vesi, öljy ja pussin sisältö. Se miksi juuri valmis pussi? Noh laiskuuttahan se on kun on kaikki valmiina, ei tarvi miettiä jauhoja ym sellaista tai kiire, kiireisen perheen äidin pitkän työpäivän jälkeen jaksa enään päätään vaivata moisella asialla jos pikaisesti näkkäriä tai leipää vailla, ei muutakuin pussi auki ja joukkoon lisäät veden ja öljyn, laitat taikina pellille ja levittelet leivinpaperin kanssa taikinan ohueksi levyksi. Paistoaikakin 175 asteessa 25-40 min. Pussissa on myös ohjeet valmistukseen :)
Olen tosiaan kokeillut eri versioita tehden siemennäkkäriä, niin valmiista jauhoseos pussista kuin ihan vain jauhoja ja siemeniä lisäillen omasta päästä. Mutta nyt oli tosiaan ns kiireisen ja laiskan ihmisen kokeiluna valmiista pussista. 

Sen verran tein muutoksen ohjeeseen, lisäsin suolan jo taikinavaiheessa, en enään näkkärin päälle, olisi tullut muuten liian suolaista.


Tämä ohje ei oikein aiempiin kokeiluihini onnistunut niinkuin halusin,ehkä taikinasta tuli liian ohut ja paistoaika minulla oli 40 min hieman liikaa olis 30 min riittänyt, sillä näkkäri mureni ns käsiin. Sain tosin muutaman hieman isomman palasen seuraavasta pellillisestä, jossa tosiaan hieman lyhensin paistoaikaa, mutta nouhätä, näkkäri ei kuiteskaan mennyt pilalle eikä tarvinnut heittää roskikseen, paloittelin sen pienempiin osiin ns suupaloihin ja viikonlopun gluteenittomat snacksit olivat valmiit :). 

Kaikin puolin ihan hyvä seosLähetä kommentti