Suolaista pähkinäpiiraakaa

Joulukuun 3. päivä

Näin joulun kunniaksi päätin kokeilla, ja joulukalenterin kolmannen luukun kunniaksi,  kuinka pähkinöistä onnistuisi tehdä piirakkaa. 


Siispä pähkinät blenderiin ja pieneksi muruksi, seuraavaksi lusikallinen dijonsinappia, turkkilaista jugurttia, hieman suolaa, pippuria, hunajaa, sokeria, juustoraastetta ja sekoitettiin tasaiseksi massaksi.

Pohjalle jauho-margariini-vesi taikina. Taikinan päälle pähkinätahna kurpitsan siemeniä sekä juustoraastetta ja loraus kermaa. Uuniin 200 asteeseen, noin 40 min. tai kunnes on sopivan ruskeaa.

Ei siis hassumpi vaihtoehto suolaiselle piirakalle, mikäli pähkinöistä tykkää :)

Arvosanaksi asteikolla 1-5, antaisin 2,5. Aika kuivan oloinen, olisi ehkä kaivannut jotain sitrusta joukkoon. 








0