Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

maanantai 16. tammikuuta 2017

Bagelit

Bagelit eli vesirinkelit

Tänään  oli vuorossa Bagelien tekoa tai siis harjoitusta omalta osaltani :) Ohjeen sain taas Myllynparas.fi leipäkoulusta, jossa opetellan kansainvälisiä leipiä. Teksti ja ohjeet ovat poikkeuksellisesti suoraan kopioituna myllynparas.fi sivulta :). Kuva on oma ottamani.


Bagelit ovat rinkelinmuotoisia, lähes rasvattomia leivonnaisia, jotka täytetään yleensä suolaisin täyttein. Rakenteeltaan bagel on sisältä melko sitkeää ja päällä on rapea kuori.Bagelit ovat alun perin Puolasta, bagelien eri muotoja on nykyisin tarjolla paljon eri maissa ja niinpä Yhdysvallatkin on saanut omat muotonsa. Suomessa bagelin perinteisempi muoto on vesirinkeli, joka kuvastaakin hyvin tätä rinkeliä, joka paistetaan vedessä.Leivo bagelit sitkoa sisältävään puolikarkeaan vehnäjauhoon ja sitkeyttä tuovaan durumvehnäjauhoon. 

Täytteenä voit käyttää mitä ikinä itse haluatkaan :)

Ohje: Taikinasta tulee 12kpl

3dlvettä
3rklsokeria
1rklkuivahiivaa
   
2dlvettä
1rklsuolaa
6dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
1rklrypsiöljyä
6dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
Keittämiseen:
lvettä
2rklsuolaa
Pinnalle:
  unikon- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje:
Lämmitä 3 dl vettä 42-asteiseksi eli reilusti kädenlämpöiseksi ja kaada se isoon kulhoon, jossa alustat taikinan. Sekoita joukkoon sokeri niin, että se liukenee veteen. Ripottele pintaan kuivahiiva, anna seistä 10 min sekoittamatta.
Lisää 2 dl kädenlämpöistä vettä, suola ja vatkaa joukkoon durumvehnäjauhot. Lisää öljy ja alusta taikina lisäämällä puolikarkeita vehnäjauhoja pikkuhiljaa, vaivaa käsin tai monitoimikoneen taikinakoukuilla kiinteäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä kaksinkertaiseksi noin tunti.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikina paksuksi pitkäksi tangoksi, jaa se 12 palaan. Pyörittele paloista palloja, leivo kuten leipoisit pikkupullia. Anna niiden kohota leivinliinan alla n. 15 min. Laita tällä aikaa vesi kiehumaan laakeaan kattilaan, lisää suola. Laita myös kiertoilmauuni päälle 200 asteeseen.
Tee palloista rinkelin muotoisia bageleita työntämällä etusormet sämpylän läpi ja pyöräyttämällä reikä isoksi rinkelin reiäksi. Nosta n. 3 bagelia (riippuen kattilan laakeudesta) kerrallaan kiehuvaan veteen 1 minuutin ajaksi, käännä puolessa välissä toisin päin, nosta bagelit reikäkauhan avulla leivinpaperille uunipellille. Ripottele kosteiden bagelien pinnalle siemeniä. Paista uunissa 15-20 min kauniin ruskeiksi.
Halkaise jäähtyneet bagelit, paahda ja täytä tai täytä ja paahda, jälkimmäinen tapa on hyvä, jos ei ole tuoretäytteitä.
Ei kommentteja: