Heissan kaikki!
Tänään alkoi meillä päin koululaisten talviloma. Vettä sataa ja nurmikko viheriöi..
Mutta joka tapauksessa, tulevana sunnuntaina vietetään laskiaissunnuntaita, joten pulla paistoon ja täyttöön, sillä olen sunnuntaina töissä, niin laskiaista vietetään ennakkoon :)
Eli peruspullataikinaan tarvitset:
5dl maitoa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1tl suolaa
200g voisulaa
1 kananmuna
2pss kuivahiivaa
14-16dl vehnäjauhoja
Täytteeseen:
Vadelmahilloa
Kermaa vaahdoksi
Valmistus:
Nesteen täytyy olla 42 asteista, lisää sokeri, kardemumma, suola, rasva, hiivat jauhoihin n. 4dl sekoitettuna nesteen sekaan ja vaivaa yleiskoneentaikinakoukulla tasaiseksi noin 2min. Lisää loppujauhot ja vaivaa vielä noin 5min. Peitä liinalla ja ana kohota kaksinkertaisesti liinan alla noin 30-60 min
Jaa taikina 32 osaan ja pyörittele pulliksi jauhotetuin käsin. Anna valmiit pullat hetken vielä kohota liinan alla 15-30min. Voitele kananmunalla laita raesokeria päälle. Paista 225 asteessa 15-20min uunista riippuen kauniin ruskeiksi.
Anna pullien jäähtyä, halkaise ne ja täytä vadelmahillolla ja kermavaahdolla.
Tänään alkoi meillä päin koululaisten talviloma. Vettä sataa ja nurmikko viheriöi..
Mutta joka tapauksessa, tulevana sunnuntaina vietetään laskiaissunnuntaita, joten pulla paistoon ja täyttöön, sillä olen sunnuntaina töissä, niin laskiaista vietetään ennakkoon :)
Eli peruspullataikinaan tarvitset:
5dl maitoa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1tl suolaa
200g voisulaa
1 kananmuna
2pss kuivahiivaa
14-16dl vehnäjauhoja
Täytteeseen:
Vadelmahilloa
Kermaa vaahdoksi
Valmistus:
Nesteen täytyy olla 42 asteista, lisää sokeri, kardemumma, suola, rasva, hiivat jauhoihin n. 4dl sekoitettuna nesteen sekaan ja vaivaa yleiskoneentaikinakoukulla tasaiseksi noin 2min. Lisää loppujauhot ja vaivaa vielä noin 5min. Peitä liinalla ja ana kohota kaksinkertaisesti liinan alla noin 30-60 min
Jaa taikina 32 osaan ja pyörittele pulliksi jauhotetuin käsin. Anna valmiit pullat hetken vielä kohota liinan alla 15-30min. Voitele kananmunalla laita raesokeria päälle. Paista 225 asteessa 15-20min uunista riippuen kauniin ruskeiksi.
Anna pullien jäähtyä, halkaise ne ja täytä vadelmahillolla ja kermavaahdolla.
Kommentit