Siirry pääsisältöön

Tekstit

Gluteenitonta leipää

Heipsan taas leipurin nurkasta! Oli gluteenittomat Peak`s FreeFrom jauhoseokset tarjouksessa ja päätinpä kokeilla nyt sitä gluteenittoman leivän tekoa, kun se aina jostain kumman syystä se ei oikein onnistu. Mutta nyt kun on valmis jauhopussi, lisäät vain veden, kananmunan, öljyn monitoimikoneeseen taikinakoukku mukaan ja kone sekoittamaan noin 5 minuuttia. Sitten tunniksi nousemaan ja muotoile leipä tai sämpylät. Itse tein pari limppua. Uuniin 225 asteeseen ja 50-60min. Tuli hyvää ja pehmeää leipää. Peak´s Free From jauhoseos Valmiit gluteenittomat limput

Gluteenittomat vesirinkelit

VESIRINKELI KOKEILUA Gluteenitonta vesirinkeli kokeilua  Näin äitienpäivän kynnyksellä kun leipurin leipomis inspiraatio iski, kokeilin nyt vihdoin tehdä noita vesirinkeleitä, kiitos siitä Pörden keittiön :) josta ohjeen kokeeksi nappasin. Tietenkin itse vasta tämmöinen amatööri leipuri, joten jälkikin on sen näköistä :D Tosin mun ohjeella, tein kaksinkertasen taikinan, tuli kyllä reilu parikymmentä rinkeliä... Hmm...Varsinainen leipuri Hiiva siis :D  Tosin Pörden ohjeessa oli viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta ja itse taas käytin semperin jauhoja. Pientä opetteluahan tuo vielä vaatii, että oppii löytämään sen oikean jauhon oikeaan käyttötarkoitukseen :)

Helppo Gluteeniton suklaakakku

HELPPO GLUTEENITON SUKLAAKAKKU Ainekset: 1,25dl perunajauhoja 0,75dl sokeria 0,5dl kaakaojauhetta 1tl leivinjauhetta 1tl vaniljasokeria 1tl psylliumia 1 kananmuna 75g sulatettua rasvaa Kuorrutus: puolipakettia ruohittua suklaalevyä Valmistus: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa. Sulatetaan rasva ja rikotaan kananmuna ja vatkataan vaahdoksi. Lisätään vaahdotettu muna ja rasva kuiviin aineisiin ja sekoitaan keskenään tasaiseksi taikinaksi Voidellan kakkuvuoka ja kaadetaan taikina vuokaan. Paistetaan uunin alaosassa noin 45min, kunnes on kakku on kypsä Ripotellaan kuuman kakun päälle rouhitut suklaat.

Rukiinen pizzapohja

Ruispizzapohja, vaihtoehto vehnäiselle pohjalle ;) Ainekset: 2 dl kuumaa vettä 1 pss kuivahiivaa 2 dl ruisjauhoja 2-3 dl vehnäjauhoja 3 rkl öljyä (oliiviöljy) n. 1 tl suolaa Kuumenna vettä ja laimenna sitä kylmällä vedellä niin, että saat 2 desilitraa sopivan kuumaa (n. 42'C) vettä. Sekoita 1 dl ruisjauhoja ja kuivahiiva. Kaada seos veteen. Lisää suola sekä öljy ja loput jauhot. Vaivaa tasaiseksi ja anna kohota sen aikaa, kun valmistelet pizzan täytteet. Levitä pohja sitten pellille käsin. Lisää haluamasi täytteet. Paista pizzaa 250-asteisen uunin alatasolla noin 12-18min.

Gluteeniton liha-makaroonilaatikko

GLUTEENITON LIHAMAKAROONILAATIKKO Kokeilussa oli tällä erää Semperin gluteenittomat makaroonit. Ja vaikka itse sanonkin, niin noista tuli aivan taivaallisen hyvää laatikkoo. Suosittelen! Ainekset: 150g Semperin makarooneja 100g jauhelihaa 1/4 sipulia valkosipulin kynsiä suolaa mustapippuria paprikajauhetta sitruunapippuria ketsuppia Munamaito: 2 kananmunaa 3dl maitoa Mittaa makaroonit voideltuun uunivuokaan, laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, paista jauheliha, sipulit. Lisää mausteet sekaan. Sekoita munamaito, riko munat ja sekoita ne kulhossa ja lisää maito ja sekoita. Kaada vuokaan makaroonien päälle kypsä jauheliha, 4-5dl vettä ja munamaito. Halutessan voi laittaa juustoraastetta päälle, mutta itse en tällä kertaa laittanut. Paista uunin keskitasolla n. 1tunti.

Helppo siemennäkkäri

SIEMEN NÄKKÄRI Tulin ostaneeksi joitain aikoja sitten siemenäkkärisekotus pussin, tarkoituksena tehdä helposti ja nopasti omatekoista näkkäriä. Tarviset vain pussillisen siemensekoitusta, kananmunia ja ruususuolaa(itse käytin normi suolaa) kulhon, sekoituslastan, leivinpaperia ja uunipellin. Elikkäs sekoitetaan kaikki ainekset sekaisin kulhossa ja laitetaan uunipellille leivinpaperin pääle tasotellaan ja painellaan ohut levy. Paistaan uunissa 150 astetta 20-30 min. Kunnes pinta saa kauniin ruskean värin. Hyvää ja terveellinen leipä.

Smoothie kokeilua

Puolukkainen Smoothie Heippa! Lähes jokaisesa mediassa ihmiset ovat tehneet erilaisia smoothieita, vaikuttaa helpolta ja terveelliseltä välipalata ja nyt minäkin kokeilin tehdä sitten semmoisen - SMOOTHIEN . Raskaan työpäivän päätteeksi pussillinen puolukoita, maustamatonta jugurttia sekä ripaus sokeria. Sauvasekottimella sekasin ja lasiin, helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea Hyvää! Puolukkasmoothie

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ja k

Voimaruokaa

Voimaruoka 360 Wholefood on monipuolinen, heraproteiinia sisältävä superfood-sekoitus. Ei sisällä lisättyä sokeria tai säilöntäaineita. Suklaanmakuinen. Voimaruoka 360 Wholefood sopii koko perheelle korvaamaan tai täydentämään päivän aterioita luonnonmukaisesti ja helposti. Soveltuu nautittavaksi sellaisenaan nesteeseen sekoitettuna tai osana ruuanlaittoa. Käyttö Mittaa 1 annos (50 g / 1 dl) jauhetta 2 dl veden tai maidon joukkoon ja sekoita ne hyvin esim. shakerissa. Tuote on jo sellaisenaan nesteeseen sekoitettuna valmista nautittavaksi, mutta testaa sen käyttöä erinomaisena smoothiepohjana. Vaihtelua smoothieen saat, kun sekoitat jauheen ja nesteen joukkoon vain erilaisia marjoja tai hedelmiä ja sekoitat ne tehosekoittimessa pirtelöksi. Voit sekoittaa jauhetta myös erilaisten ruokien, kuten jogurtin ja puuron joukkoon tai korvata sillä osan leivonnassa käytettävistä jauhoista. Ainesosat Heraproteiini ( maidosta ; heraproteiinikonsentraatti 40,1 %, heraproteiini-

Elimistön 12 tärkeää ravintoainetta

Ihmiskeho tarvitsee toimiakseen useita eri energiaravintoaineita, proteiineja, rasvaa, hiilihydraatteja sekä elämälle välttämättömiä kivennäisaineita ja vitamiineja. Ruoassa tulee olla myös kuituja, joita elimistö ei pysty pilkkomaan, vaan ne kulkevat ruuansulatuskanavan läpi sellaisenaan puhdistaen samalla suolistoa. 1  Heraproteiini Kehomme tarvitsee proteiinia, sillä proteiini edistää lihasmassan kasvua ja säilymistä sekä edistää luuston pysymistä normaalina. Koska ihmiskeho ei kykene varastoimaan proteiineja hyvin, tarvitaan niitä ravinnosta. Pääproteiinin lähteeksi valitsimme 360 Wholefoodiin eurooppalaisen ruohoa syöneen ”Grass fed” karjan heraproteiinin. Käyttämässämme heraproteiinissa ei ole kaseiinia, jolloin sen sisältämät runsaat aminohapot imeytyvät nopeasti verenkiertoon ja siten kudostemme käytettäväksi. 2  Manteli  Proteiinirikkaat mantelit sisältävät paljon hyviä rasvoja, kuitua, antioksidantteja, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, ja useita muita mineraaleja se

Uusivuosi 2016

Vuosi taas vaihtui, koekeittiömme toivottaa kaikille blogin lukijoille Oikein hyvää uuttavuotta. Toivottavasti uusivuotesi alkaa hyvin ja tuo sinulle vielä parempaa vuotta kuin vanha tai muuten vain saat jotain uutta ja mukavaa :) Koekeittiössäkin koitamme joitan asioita uudistaa kuluvana vuonna, mutta siitä sitten myöhemmin kun arki taas koittaa. 

Mausteiden jälleenmyynti

Hei, kerrattokoon vielä, että toimin Marave Oy:n valtuutettuna Kotigastronomin maustetuotteiden jälleenmyyjänä. Toimin Forssan, Humppilan, Urjalan, Loimaan alueella, muualle suomeen toimitus tapahtuu postin välityksellä. Tilaukset toimitan koti tai työ osoitteeseen 3-7 vuorokauden kuluttua tuotteiden saapumisesta, mikäli olet tilauksen maksanut tililleni.  Tilauslomakkeita saat lähettämällä sähköpostilla yhteystietosi. Valikoimassamme on parasta laatua ja korkealaatuisia tuotteita käyttöösi. Kotigastronomeilta löydät yli 200 laatutuotetta, joita käytetään kodeissa päivittäin. takuutuoreet, vastajauhetut  mausteet ja maustesekoitukset hyvin säilyvät ja helppokäyttöiset  kuivatuotteet ja -rouheet maukkaat  liemijauheet valikoima riittoisia ja vähäsuolaisia  dippikastikkeita herkulliset ja helposti muunneltavat  keitot ja lämpimät kastikkeet nopeat, maistuvat  pata- ja muut ainekset laadukkaat  vanilja- ja muut leivontatuotteet korkealaatuiset  teet  sekä laa

Suklaajäätelö ilman jäätelökonetta

KOTITEKOISTA SUKLAAJÄÄTELÖÄ  Koekeittiömme testasi uutta suklaanmakuista kondensoitua maitotiivistettä jäätelön muodossa. Helposti ja vaivattomasti tämäkin jäätelö valmistuu. Tarvitset vain vispikermaa, kondensoitua maitotiivistettä(suklaa) ja ripaus vaniljasokeria. suklaa maitotiiviste Valmistus 8dl vispikermaa 2 prk suklaa maitotiivistettä ripaus vaniljasokeria Vatkaa kermaa vaahdoksi ja lisää kondensoitu tiiviste sekaan, sekä vaniljasokeri. Lisäksi laitoin muutaman ruokalusikallisen karamellisoitua maitotiivistettä, jonka olin hieman kuumentanut mikrossa, jotta on ns nestemäistä ja sen sekoitin joukkoon. Kevyt vatkaus vielä, että kaikki ovat tasaisesti sekaisin ja pakastimen kestävään astiaan ja noin 8 tunniksi tai mielellään yön ylitse pakkaseen.

Gluteenittomat Kinkkupiiraat

Kinkkuhyrriä oli tarkoitus tehdä gluteenittomasti sekä ihan tavallisesti, mutta niistä tulikin pieniä piiraita. Käytin valmista torttutaikinaa noihin tavallisiin ja gluteenittomat piiraat tein ihan alusta pitäen gluteenittomasta taikinasta. Taikinan ohje oli perus voitaikina, että korvataan vehnäjauhot gluteenittomattalla hienolla jauhoseoksella. Täytteenä oli 150g kinkkua, 2 paprikaa, 200 tuorejuustoa. Ainekset pilkottiin pieniksi kuutioiksi ja sekoitettiin tuorejuuston kanssa tahnaksi Gluteenittoman Taikinan valmistusohje: Gluteenittomat kinkkupiiraat   5½ dl  Semper Fin mix -jauhoseosta 2 tl psylliumia 1 tl leivinjauhetta 1 tl ksantaania 150 g voita 250 g maitorahkaa 1 kananmuna 200 g voita kaulintaan Mittaa jauhot ja muut kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää joukkoon paloiteltu voi (150 g) ja nypi voi sekä jauhot murumaiseksi seokseksi. Vaivaa joukkoon kananmuna ja maitorahka, sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita kylmään ainakin pariksi tunni

Hyvää Joulua 2015

HYVÄÄ  JA RAUHALLISTA JOULUA! Riisipuuroa Jouluaatto aamu   riisipuuroa Lounaaksi jouluinen ateria: porkkanalaatikkoa Jouluateria bataattisoselaattikkoa lihapullia rosollia sienisalaattia suolakurkkua  kinkkua ja sinappia Joulutortut Jälkiruoaksi: joulutorttuja  glögiä Valmistaudumme hiljentymään ja rauhoittumaan joulun ajaksi, joten oikein mukavaan joulua kaikille lukijoille, palaamme taas hellan ja patojen äärelle joulun jälkeen kokeilemaan uusia reseptejä.

Jouluruoka valmistelut

Kinkku Taas tullut vuodesta aika, jolloin lähes jokaisessa taloudessa valmistella joulua, siivotaan, tehdään jouluruokia, paketoidaan lahjoja, poltellaan kynttilöitä, kuunnellan joululauluja jne... Ja ennenkaikkea valmistaudutaan joulun viettoon. Monelle se on rentoutusta työstä, toisille taas työntäyteinen työpäivä, mutta kukin tahollan viettää sen parhaaksi katsomallan tavalla. Itse paistelin jo hyvissä ajoin kinkun, tein porkkana ja bataattilaatikon, paistoin piparit, paketoin lahjat ja hieman koitin tehdä joulusiivousta. Tänä vuonna näyttää aika pimeältä ja synkältä ilma, nurmikko viheriö, mutta pääasia on että nautitaan joulusta, kerran vuodessa kuiteskin sekin on :) Joulusinappi Sinapin valmistus: 1dl sinappijauhetta 1dl kermaa 1dl sokeria Laita kaikki aineet kattillan, sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Mausta makusi mukaan joko 2rkl konjakkia, hunajaa tai etikkaa. Purkita valmis sinappi puhtaisiin lasipurkkeihin. Porkkanalaatikko 1kg porkkan

Terveysletut ilman jauhoja

Terveellisesti valmistetut letut, ilman jauhoja, vähän hiilihydraattia, paljon proteiineja(silloin jos lisäät erikseen vielä taikinan sekaan proteiinijauhetta) ja ennen kaikkea gluteeniton. Sopii hyvin vähähiilariseen ja gluteenittomaan ruokavalioon tai karppaukseen. Jauhottomat banaaniletut Ainekset 21 pieneen lettuun: 5 kananmunaa 3 banaania vaniljasokeria kanelia ja kardemummaa maun mukaan (proteiinijauhetta, jos haluat enemmän proteiinia) paistamiseen voita/öljyä Valmistus: Sekoita kaikki ainekset joko sauvasekoittimella tai blenderillä sekaisin. Paista rasvatulla/öljytyllä pannulla kauniin ruskeiksi.4

Tonnikalalasagne

Ihan perusruokaa tonnikalasta lasagnen muodossa, ei ehkä ihan niin nopeaa, mutta helppoa. Tarvitset juustokastiketta, tonnikalakastiketta ja lasagnelegyjä. Gluteenittomana tietenkin gluteenittomia lasagnelevyjä. Valmistusaikaa menee noin 1h30min. Paista uunissa 200 asteessa noin 45-60min. Aloitin vaaleasta juustokastikkeesta:  rasvaa perunajauhoja /vehnäjauhoja vettä /maitoa kalaliemikuutio mausteita: suolaa, sitruunapippuria, tilliä ja valkosipulia Laita ainekset kattilaan ja sekoita tasaiseksi ja lopuksi 1-2dl juustoraastetta. Pieni kiehautus, maun tarkistus, suolan lisääminen tarvittaessa. Tonnikalakastikkeen valmistus: 3prk tonnikalaa 1sipuli valkosipulia prk tomaattimurskaa ja huuhtele purkki sitten vedellä noi 2dl ja lisää kastikkeeseen suolaa, mustapippuria, sokeria Lasagne on valmis Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota tarpeeksi iso astia, Sekoita ainekset sekaisin ja kaada valkokastike sekaan, näin saat valmiin soosin, ei tarvi ni

Gluteenittomat joulupiparit

GLUTEENITTOMAT PIPARIT Aikaisemmin viikolla leivottiin lasten kanssa normi pipareita ihan kaupan valmiista taikinasta. Ja nyt sitten päätinpä näin kokeilla tehdä ensimmäistä kertaa itse piparitaikinan ihan alusta lähtien ja gluteenittomana. Muuten ihan normi piparitaikina, paitsi vehnäjauhot korvasin Semperin hienolla jauhoilla . Näin ensikertalaisena  vaikeuksia tuotti taikinan repeyminen, mutta kostutetuilla käsillä ja perunajauhoilla se jotenkin pysyi kasassa.  Gluteeniton Piparkakkutaikina Ohjeet piparien valmistukseen löysin Suviihin gluteenitonta leivontaa blogista. Ja kuvat ovat ihan omia otoksiani :) Taikina: 2 tl kanelia 1 tl pomeranssin kuorta 1 tl inkivääriä ½ tl neilikkaa ½ tl maustepippuria 1/4 tl suolaa 1 dl sokeria 1 dl tummaa siirappia 100 g margariinia/voita 1 kananmuna 5½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta 1tl ruokasoodaa ( perunajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta kaulintaa varten) Mittaa kattilassa maus

Ensimmäinen Kotijäätelöni

APPELSIINI-SIIRAPPI JÄÄTELÖÄ Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä itse kotijäätelöä, ilman mitään jäätelökoneita. Ainoa kone mitä käytin oli sähkövatkain :) Jäätelön valmistukseen tarvitset: 2 dl kondensoitua maitotiivistettä 4 rkl karamellisoitua maitotiivistettä 4 dl kuohukermaa ½ vaniljatankoa Appelsiini-siirappi: 2 appelsiinin mehua/n.2dl valmista appelsiimehua 4 rkl sokeria Valmistus: Aloita valmistamaan appelsiini-siirappi. Laita pieneen kattilaan appelsiinimehu ja sokeri. Sekoita ja anna kiehua noin 15 min. kunnes hieman sakenee. Siirappi sakenee enenpi kuin se jäähtyy. Jäätelön valmistus: Halkaise vaniljatanko ja raaputa varovasti veitsen kärjellä vaniljat kerman sekaan. Vatkaa kerma   vaahdoksi. Sekoita kondensoitu maito ja karamellisoitu maitotiiviste sekaisin ja lisää sitten ne kermavaahdon joukkoon. Nostele varovasti kerma ja kondesoidut maidot sekaisin ja sekoita varovasti. Laita jäätelö pakastuksen kestävään astiaan ja laita päälle