Siirry pääsisältöön

Tekstit

Kinuskikakkua

Taas täällä ollaan, alkaa elämä taas hymyilemään ja tauti alkaa pikkuhiljaa olla voitettu. Pitkään jatkunutta yskää ei olisi enempää jaksanut tämän enempää...Noh asiaan, tekasin siis tossa eilen kinuskikakun, vaikka mitään niin erikoisempaa päivää ei siis ole,  mutta oli alunperin tarkoitus tehdä vain kinuskia, mutta sitten päätinkin pyöräyttää torttupohjan ja siihen pääle sitten kinuskia ja vielä kermavaahtoa niin tuli kunnon herkku :) ekstemporee kinuskikakkua :)    

Sipuliteemakkara purilainen

Teetä ja sympatiaa, näin perjantai ehtoolla, vielä jaksoin tehdä hampparin, sipuliteemakkarasta, vaikka flunssa vielä vaivaakin, ja olotila ei ole mikään paras mahdollinen, saatiin iltapalakin syötyä tänäiltana :) Hampparin sisältö: salaatin lehti sipuliteemakkara siivu kokin majoneesia sinappia ketsuppia omatekonen sämpylä Sympatioimassa oli Rainbow:n tavallista pussiteetä  hunajalla makeutettuna :)

Tiedotus /Important information

Sairastapauksen vuoksi, koekeittiöni on kiinni, joten en jaksa uusia makuelämyksiä kokeilla, joten myös postauksetkin jäävät nyt vähäksi aikaa vähäisiksi. Mutta palataan taas astioille, kun olo sen antaa myöden :) Olette tärkeitä, kiitos kaikille lukijoille :) I'm sick, so the test kitchen is closed for a few days, and I can not put new posts. Going back to as soon as possible Jag är sjuk, så testet köket är stängt under några dagar, och jag kan inte sätta nya inlägg. Att gå tillbaka till så snart som möjligt.

Tuoreita sämpylöitä!

Tänään oli vuorossa sämpylöiden teko päivä.

Perinteistä Karjalanpaistia

Karjalanpaistia á la Helitsu Helppo ja edullinen ruoka, (ainoo mikä maksaa on liha, mutta senkin saa välillä tarjouksesta edullisesti)joko uunissa tai padassa. Itse tein tällä kertaa uunissa, ajan takia, sillä aikaa pystyy näet tekeen monta eri asiaa;). Ruskistin ensin lihat pannulla saaden pienen pintavärin ja lisäsin kasvisten joukkoon. Lihan voi myös laittaa ns. raakana pataan/astiaan, mutta olen kuullut että liemestä tulee kirkkaampaa, jos ne ensin paistaa pannulla. Makuja on monenlaisia. ;) Ainekset: 700g karjalanpaistilihaa 2-3 porkkanaa 2 sipulia n. 10 mustapippuria ripaus suolaa 3 laakerinlehteä Prosessi: Porkkanat ja sipulit lohkoiksi ja  laita öljyttyyn vuokaan. Lisää vuokaan pannulla paistetut lihat  (niin että saivat väriä pintaan). Ja lopuksi vettä päälle, niin että lihat ja kasvikset peittyvät, ja uuniin 175 asteeseen noin 2-3 tuntia. Ja vettä voi joutua lisäämään tarpeen mukaan uunissa olo aikana lisää. Voi myös kypsentää/hauduttaa padassa. Lisänä ke

Trekking on Torronsuo National park

Today we were in outdoor trekking with my childrens, dog and my only best friends in Torronsuo National park. We had walking, we ate sausages by campfire and we climbed the bird watching tower and look at the scenery. My friend borrowed my son pair of binoculars that would get to see a little further. All sides of a very successful trip, even though my daughter was a little sick, but very continuously walk with us.

Finska Fläsk Wok

Denna lördag, även min tjej är sjuk, vi åt fläsk wok och ris. Lätt att göra mat, för att förbereda de finska fläsk remsor, lök, asiatiska frysta grönsaker, milda kryddor, nötkött buljong pulver, vitlök och lite grädde på toppen. Det var så bra - Nam! Ingredienser: Finländska fläsk remsor, lök, Asiatiska frysta grönsaker, nötkött buljong pulver, vitlök kräm Serveras med ris