Joulukuun blogipostauksessa aiheena marmeladia ja tänä ajattelin kokeilla sitä itse tehtynä sekamarjoista. Annoksesta tulee noin 50 marmeladipalaa. Ohje on myllynpas.fi sivulta lainattuna, mustaherukan vaihdoin sekamarjaan.
Ainekset:
noin 4dl sekamarjoja
4dl vettä
5dl sokeria
2 ½ rkl agaragar-jauhetta
Valmistus:
Kuumenna mustaherukat ja vesi kiehuvaksi. Soseuta ja siivilöi. Lisää vettä sen verran että soseutettua mustaherukkaa on 6 desiä.
Kaada sose ja sokeri kattilaan, kummenna kiehuvaksi sekoitellen. Lisää agaragar-jauhe hyvin sekoittaen ja keitä 2 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä 5 minuuttia ja kaada marmeladiseos kaksinkertaisella kelmulla vuorattuun vuokaan (18 x 21 cm).
Anna marmeladin jähmettyä huoneenlämmössä 1–2 vrk.
Paloittele ja pyöritä palat hienokiteisessä sokerissa juuri ennen kuin tarjoat.
Säilytä huoneenlämmössä.
Kommentit