Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta.
Ohje
1,5l karviaisia
1dl siirappia
2tl vanilliinisokeria
Muruseos:
3dl vehnäjauhoja
2-3rkl siirappia
1rkl sokeria
2tl vanillinisokeria
100g voita kuutioina
300g kaurahiutaleita
Valmistus:
voitele vuoka
sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan.
sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Vaniljakastike:
4dl maitoa
1 muna
1rkl perunajauhoja
1rkl sokeria
2 tl vanillinisokeria
Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.
Ohje
1,5l karviaisia
1dl siirappia
2tl vanilliinisokeria
Muruseos:
3dl vehnäjauhoja
2-3rkl siirappia
1rkl sokeria
2tl vanillinisokeria
100g voita kuutioina
300g kaurahiutaleita
Valmistus:
voitele vuoka
sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan.
sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Vaniljakastike:
4dl maitoa
1 muna
1rkl perunajauhoja
1rkl sokeria
2 tl vanillinisokeria
Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.
Kommentit