Siirry pääsisältöön

Tekstit

Chef Helmanni ja makumatkat toivottaa kaikille  Hyvää Uuttavuotta 2015!

Finska Köttbullar & kolmen porkkanan raastetta

Yleensä reseptini eivät kovin kummoisia ole, mutta tämänpäiväinen on juuri sitä oikeaa kotimaista ja lähiruokaa; suomalaista jauhelihaa, suomalaista sipulia, kotimaista perunaa ja porkkanatkin ovat suomalaiselta porkkanaviljelijältä  :D Ainoo mitä tekeen poikkeuksen on ruottalais valmisteinen turkkilainen jugurtti, jota käytin desin verran lihapullataikinaan.  Finska köttbullar 3 erilaista porkkanaa raasteena 

Espanjalainen munakas

ESPANJALAINEN MUNAKAS Makumatkailua Espanjan suuntaan. Hyvä iltaruoka/iltapalanakin vallan mainio. Helppo ja nopea valmistaa, mikäli on jäänyt keitettyjä perunoita ylitse. Niin ja kasviksian voi lisäillä maun mukaan. ;) Sen verran muutin reseptiikkaa kun oliiviöljyä ei ollut, korvasin sen tavallisella rypsiöljyllä :)  Ainekset: 5-6 perunaa sipulia paprikaa suolaa, paprikamaustetta, basilikaa 5-6 kananmunaa tilkka vettä oliiviöljyä juustoraastetta Pilko perunat kuutioksi ja laita vuokaan, lisää päälle sipulisilppu ja paprikakuutiot. Riko kananmunat ja sekoita ne tasaiseksi massaksi, lisää vesi, öljy  ja mausteet sekaan ja kaada perunoiden ja kasvisten päälle. Halutessasi voit vielä lisätä juustoraasteen päälle. Paista 200 asteisessa uunnissa noin 15-20 min. kunnes on saanut hieman väriä. Ota pois uunista ja hetki vetäytyä ja jäähtyä.

Lähiruokaa - porkkanahilloja ja värillisiä porkkanoita!

PORKKANAHILLOJA JA VÄRILLISIÄ PORKKANOITA Lähiruoka teemani lähti tästä käyntiin, sain tuottajan ja porkkanaviljelijän Kanta-hämäläisen Orastavan Auringon porkkatuotteita suoraan tilalta testiin, jossa oli mm. erilaisista hilloja porkkanoista ja marjoista: porkkanahilloa, porkkana-raparperi, porkkana-karviais porkkana-puolukka. Ja nämä marjat ja porkkanathan ovat siis täysin kotimaista alkuperää. Käyttötarkoitukseen ihan perushillona lettujen kanssa, leipäjuuston, jäätelön, kääretortun väliin, turkkilaisen jugurtin sekaan.  Lisäksi on testissä vielä paljon muuta, mutta siitä sitten tuonnenpana. porkkanahillo, porkkana-karviais, porkkana-puolukka, porkkana-raparperi Lisäksi Orastava Aurinko viljelee porkkanoita, tavallisia sekä värillisiä porkkanoita! Historiasta sen verran että porkkanat olivat alunperin 1500 luvulta lähtien keltaisia valkoisia, violetteja ja sitten vasta 1700-luvulla alettiin kunnioittaa  Hollannin kuningashuoneen toivomusta värien suhteen, jonka

Hyvää Joulua!

HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA! Makumatkat ja Chef Helmanni vaikenee joulun viettoon 24-26.12.2014 ja toivottaen rauhallista ja levollista Joulua kaikille. Syökää hyvin ja nauttikaa joulun ajasta.

Riisipuuro ja luumukiisseli

RIISIPUURO  JA  LUUMUKIISSELI                                        2dl puuroriisiä 2dl vettä 1l  täysmaitoa 1tl suolaa Valmistus: Mittaa kattilaan vesi ja anna kiehahtaa. Lisää riisit ja anna kiehua niin kauan kuin vesi haihtuu. Lisää maito varovasti joukkoon, sekoittaen hiljalleen koko ajan. Puuro on valmista noin 30min. kuluessa. Maista riisin kypsyys ja lisää suola. LUUMUKIISSELI 200 g kuivattuja luumuja 1 1/2–2 l vettä n. 1 dl taloussokeria 1/2 dl vettä + 2 1/2 rkl perunajauhoja Valmistus: Laita luumut kattilaan veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin tunti, tai kunnes luumut pehmenevät. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään ja lisää ne lopuksi höyryävään liemeen. Anna kiisselin pulpahtaa, mutta älä keitä. Tarkista maku. Lisää halutessasi sokeria.