Siirry pääsisältöön

Tekstit

Pullan leivontaa

Kokeilin vaihteeksi leipoa pullaa, ihan perinteinen puolen litran pullataikina siis. Näistä tuli kahden laisia; pullapitkoa sekä pieniä voisilmäpullia.

Päivän Kokkaus Biisi!

Sämpyläpäivä

Keskiviikossa mennään. Illalla tein kylmäleivontana (kylmäleivontana, sillä sämpylät olisivat valmistuneet sen verran myöhään, ettei kukaan enään olisi hereillä kun sämpylät olisivat valmiit, ja sämpyläthän ovat juuri lämpöisenä parhaat ;)) sämpylätaikinan, joka sai yön yli levätä kylmässä, joten aamulla sitten paistoin ja HUPS olikin aamupalaksi tuoretta sämpylää...Teen kera!  Kylmäleivonta eroaa siinä missä normaalileivonnassa hiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen tässä kaikki aineet laitetaan kylmänä, leivotaan taikina, sämpylät ja laiteen kylmään "kohoamaan" esim, yön yli, niin aamulla sitten paistetaan ihan normaalisti. Tuoreita kaurasämpylöitä kylmäleivontana Aamupalaksi juustosämpylät ja tee

Lihapullasoosia ja valkosipuli-kermaperunoita

Tervehdys taas täällä koekeittiön ihmeellisestä maailmasta. Tänään vuorossa siis niin perusruokaa, lihapullia ja perunoita, joita hieman muokattiin helpoksi arkiruuaksi, joten lihapullakastike valmistumaan, valmiit lihapullat hetkeksi paistumaan, jotta saivat väriä sekä lämpeemään, sillä olivat hieman jääsä ja perunat, jotka olivat jo valmiiksi keitetty, viipaleiksi, mausteet ja kerma päälle ja uuniin saamaan hieman väriä.... Annos on laktoositon.  Ainekset: paketti valmis lihapullia Ruskista lihapullia hetken pannulla, jota saavat hieman väriä Valkosipuli-kermaperunat n. 1kg perunoita, valmiiksi keitettyjä ja viipaloituna vuokaan öljyä, perunaviipaleet, suola, valkosipulijauhe ja sekoita, päälle kerma. Paista uunissa 225 asteessa n. 15-20min tai kunnes ovat saaneet hieman väriä pintaan. Jos käytät raakaperunaa, paistoaika 200 astetta noin45-60min.. Ruskea Kastike: 80g margariinia 80g vehnäjauhoja 1 litra kiehuvaa vettä/maitoa ½ sipuli lihaliemikuutio 1-2 tl suolaa

Makeaa Mahan Täydeltä!

VOHVELEITA, MANSIKKAHILLOA JA KERMAVAAHTOA!

Perinteistä purkkihernaria ja tuoreita sämpylöitä

Välillä vain helppo kaataa suoraan purkista valmista keittoa, lisätä vain hieman vettä päälle ja lämmittää, keitto on 10 minuutissa valmis! Lisäsin vielä hieman itsetehtyä pulled pork lihaa sekaan ja nam! Leipävalinnoista vastasivat lähes uunituoreet perus sämpylät.

Tomaattista uunimakkaraa, perunaa ja raastetta

Perus kotiruokaa makkarasta, uunimakkaraa, perunoita, sipulia, tomaattimurskaa ja porkkana-raejuustoraastetta. Perunoista olisi voinut tehdä muusiakin, mutta kun laiska olin, jätin muussaamata. Muussaamisen voi sitten jokain hoitaa omalta lautaseltaan itse, jos haluaa ;) Ainekset: 2 makkarapakettia (yhteensä 4 makkaraa) 2 sipulia puolipurkkia Mutti tomaattimurskaa n. 1kg perunoita 4-5 porkkanaa raasteena n. 1dl raejuustoa Pestyt ja kuoritut perunat keitinveteen ja kiehumaan. Makkarohin pienet viillot ja öljyttyyn uunivuokaan sipulirenkaiden kanssa ja tomaattimurska+hieman vettä päälle. Uunin keskiosaan 200asteeseen noin 30min. Tarjoa perunoiden/muusin ja porkkana-raejuustoraasteen kanssa.