Siirry pääsisältöön

Tekstit

Gluteenittomat vesirinkelit

VESIRINKELI KOKEILUA Gluteenitonta vesirinkeli kokeilua  Näin äitienpäivän kynnyksellä kun leipurin leipomis inspiraatio iski, kokeilin nyt vihdoin tehdä noita vesirinkeleitä, kiitos siitä Pörden keittiön :) josta ohjeen kokeeksi nappasin. Tietenkin itse vasta tämmöinen amatööri leipuri, joten jälkikin on sen näköistä :D Tosin mun ohjeella, tein kaksinkertasen taikinan, tuli kyllä reilu parikymmentä rinkeliä... Hmm...Varsinainen leipuri Hiiva siis :D  Tosin Pörden ohjeessa oli viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta ja itse taas käytin semperin jauhoja. Pientä opetteluahan tuo vielä vaatii, että oppii löytämään sen oikean jauhon oikeaan käyttötarkoitukseen :)

Helppo Gluteeniton suklaakakku

HELPPO GLUTEENITON SUKLAAKAKKU Ainekset: 1,25dl perunajauhoja 0,75dl sokeria 0,5dl kaakaojauhetta 1tl leivinjauhetta 1tl vaniljasokeria 1tl psylliumia 1 kananmuna 75g sulatettua rasvaa Kuorrutus: puolipakettia ruohittua suklaalevyä Valmistus: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa. Sulatetaan rasva ja rikotaan kananmuna ja vatkataan vaahdoksi. Lisätään vaahdotettu muna ja rasva kuiviin aineisiin ja sekoitaan keskenään tasaiseksi taikinaksi Voidellan kakkuvuoka ja kaadetaan taikina vuokaan. Paistetaan uunin alaosassa noin 45min, kunnes on kakku on kypsä Ripotellaan kuuman kakun päälle rouhitut suklaat.

Rukiinen pizzapohja

Ruispizzapohja, vaihtoehto vehnäiselle pohjalle ;) Ainekset: 2 dl kuumaa vettä 1 pss kuivahiivaa 2 dl ruisjauhoja 2-3 dl vehnäjauhoja 3 rkl öljyä (oliiviöljy) n. 1 tl suolaa Kuumenna vettä ja laimenna sitä kylmällä vedellä niin, että saat 2 desilitraa sopivan kuumaa (n. 42'C) vettä. Sekoita 1 dl ruisjauhoja ja kuivahiiva. Kaada seos veteen. Lisää suola sekä öljy ja loput jauhot. Vaivaa tasaiseksi ja anna kohota sen aikaa, kun valmistelet pizzan täytteet. Levitä pohja sitten pellille käsin. Lisää haluamasi täytteet. Paista pizzaa 250-asteisen uunin alatasolla noin 12-18min.

Gluteeniton liha-makaroonilaatikko

GLUTEENITON LIHAMAKAROONILAATIKKO Kokeilussa oli tällä erää Semperin gluteenittomat makaroonit. Ja vaikka itse sanonkin, niin noista tuli aivan taivaallisen hyvää laatikkoo. Suosittelen! Ainekset: 150g Semperin makarooneja 100g jauhelihaa 1/4 sipulia valkosipulin kynsiä suolaa mustapippuria paprikajauhetta sitruunapippuria ketsuppia Munamaito: 2 kananmunaa 3dl maitoa Mittaa makaroonit voideltuun uunivuokaan, laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, paista jauheliha, sipulit. Lisää mausteet sekaan. Sekoita munamaito, riko munat ja sekoita ne kulhossa ja lisää maito ja sekoita. Kaada vuokaan makaroonien päälle kypsä jauheliha, 4-5dl vettä ja munamaito. Halutessan voi laittaa juustoraastetta päälle, mutta itse en tällä kertaa laittanut. Paista uunin keskitasolla n. 1tunti.

Helppo siemennäkkäri

SIEMEN NÄKKÄRI Tulin ostaneeksi joitain aikoja sitten siemenäkkärisekotus pussin, tarkoituksena tehdä helposti ja nopasti omatekoista näkkäriä. Tarviset vain pussillisen siemensekoitusta, kananmunia ja ruususuolaa(itse käytin normi suolaa) kulhon, sekoituslastan, leivinpaperia ja uunipellin. Elikkäs sekoitetaan kaikki ainekset sekaisin kulhossa ja laitetaan uunipellille leivinpaperin pääle tasotellaan ja painellaan ohut levy. Paistaan uunissa 150 astetta 20-30 min. Kunnes pinta saa kauniin ruskean värin. Hyvää ja terveellinen leipä.

Smoothie kokeilua

Puolukkainen Smoothie Heippa! Lähes jokaisesa mediassa ihmiset ovat tehneet erilaisia smoothieita, vaikuttaa helpolta ja terveelliseltä välipalata ja nyt minäkin kokeilin tehdä sitten semmoisen - SMOOTHIEN . Raskaan työpäivän päätteeksi pussillinen puolukoita, maustamatonta jugurttia sekä ripaus sokeria. Sauvasekottimella sekasin ja lasiin, helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea Hyvää! Puolukkasmoothie

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ja k