Siirry pääsisältöön

Tekstit

Perunarieskat

Heippa koekeittiöstä,  Perunamuusia kun yli jää, kannattaa sekin hyödyntää hyvin. Tällä kertaa päätin tehdä rieskoja iltapalaksi eli muusin jämät, kananmuna, jauhoja, suolaa, öljyä. Tee niistä tasainen massa ja ota lusikallinen taikinaa ja painele jauhotetuin käsin pellille. Painele haarukalla vielä muutamat reijät rieskan päälle. Mahtuu noin 9/pelti. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15min tai kunnes on saanut kivan ruskean väripinnan. Tarjoa lämpimänä margariinin ja teen kanssa :)

Pizzapäivä

Hei taasen pitkästä aikaa. Jonkinaikaa olen ollut taas poissa päivitys kuvioista mukamas kiireiden vuoksi :). No aloitin taasen tämän bloggaamisen ;) Jokunen aika sitten kerroin olevani osittain gluteeniton, eli ruokavaliostani jätin gluteenin lähinnä vehnän, ohran ja ruiksen pois valtavan turvotuksen, vatsavaivojen ja atooppisen käsi-ihottumani vuoksi, jonka aikana huomasin, että oireet osittain helpotti. No aloin taas syömään kuukausia sitten normaalisti, rupesi taas suolisto huutamaan hoosiannaa, jonka seurauksena menin sitten taas paikalliseen terveyskeskuslääkärin juttusille. Osittain myös siksi että silmäkin oli tulehduksen partaalla ja sitä kutisi jatkuvasti. Kerroin vaivani, otettiin kokeita ja lääkäri lupasi soitella seuraavana arkipäivänä tiistaina 1.11.16 siis ja kertoi että mitään vehnä allergiaa ei ole, vatsaoireet helpottuivat  lorex tablettien avulla...noh kaikki siis kunnossa, mutta Diagnoosiksi selvisi peräpukamat sekä yksi allergiaa aiheuttava tekijä: pöly ja kissa.

Puolukkavispipuuroa

Koekeittiö tervehdys! Välipalaksi suunniteltu puolukkavispipuuro täyttää nälkäisenkin koululaisen :) 4 annosta 1 l vettä  4dl puolukoita 2 dl sokeria ripaus suolaa 1½dl mannasuurimoita Kiehauta vedessä puolukoita noin 10 minuuttia. Lisää mannasuurimot ja anna vielä kiehua miedolla lämmöllä noin 10minuuttia. Sekoita välillä. Lisää sokeri ja suola. Anna jäähtyä ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi, kunnes väri on vaaleaa. 

Leivontapäivä

Tervehdys, koekeittiön leivontanurkasta! Päätettiin tytön kanssa sotkea kätemme taikinaan ja tehdä pullaa/pitkoa. Perus puolen litran pullataikina, kohotusta, leipomistaletitystä, voitelua ja sokerointia.  suti kastetaan kananmunaan Ja sitten voidellaan Pitkoa Pullaa

Gluteeniton mustikkakukko

Leipurin taidonnäytteitä siis ja gluteenittomasti. Eli jostain arkistojen kätköistä löysin gluteenittoman mustikkakukon ohjeen ja päätinpä sitten kokeilla. Tai siis kukkoa tuskin muistuttaa, lähinnä piirakka voisi olla paremmin :) Mutta hyvää se silti oli jäätelön kanssa :) Mustikkakukkoa?? Jäätelön kera 200 g voita tai margariinia 1 dl sokeria 2 muna 5 dl   Viljatuotteen jauhoseosta 1 tl leivinjauhetta Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne edellisten joukkoon hyvin sekoittaen. Täyte:   1 l mustikoita tai muita marjoja 1 dl sokeria 2 rkl perunajauhoja (jos käytät pakastemustikoita) Voitele noin 22 cm halkaisijaltaan oleva korkea reunallinen uunivuoka. Taputtele jauhotetuin käsin 3/4 osaa taikinasta vuuan pohjalle ja reunoille.   Kaaviloi lopputaikinasta jauhotetutulla leivinalustalla vuuan kokoinen kansi. Sekoita mustikoiden sekaan sokeri ja perunajauhot mikäl

Gluteenitonta leipää

Heipsan taas leipurin nurkasta! Oli gluteenittomat Peak`s FreeFrom jauhoseokset tarjouksessa ja päätinpä kokeilla nyt sitä gluteenittoman leivän tekoa, kun se aina jostain kumman syystä se ei oikein onnistu. Mutta nyt kun on valmis jauhopussi, lisäät vain veden, kananmunan, öljyn monitoimikoneeseen taikinakoukku mukaan ja kone sekoittamaan noin 5 minuuttia. Sitten tunniksi nousemaan ja muotoile leipä tai sämpylät. Itse tein pari limppua. Uuniin 225 asteeseen ja 50-60min. Tuli hyvää ja pehmeää leipää. Peak´s Free From jauhoseos Valmiit gluteenittomat limput

Gluteenittomat vesirinkelit

VESIRINKELI KOKEILUA Gluteenitonta vesirinkeli kokeilua  Näin äitienpäivän kynnyksellä kun leipurin leipomis inspiraatio iski, kokeilin nyt vihdoin tehdä noita vesirinkeleitä, kiitos siitä Pörden keittiön :) josta ohjeen kokeeksi nappasin. Tietenkin itse vasta tämmöinen amatööri leipuri, joten jälkikin on sen näköistä :D Tosin mun ohjeella, tein kaksinkertasen taikinan, tuli kyllä reilu parikymmentä rinkeliä... Hmm...Varsinainen leipuri Hiiva siis :D  Tosin Pörden ohjeessa oli viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta ja itse taas käytin semperin jauhoja. Pientä opetteluahan tuo vielä vaatii, että oppii löytämään sen oikean jauhon oikeaan käyttötarkoitukseen :)