Siirry pääsisältöön

Tekstit

Paprikajuusto-Vihersalaatti

Forssalainen Artic Milk on valmistaa juustoja, tässä yksi heidän juustoistaan, joka löytyi kauppareissulla. Paprikatuorejuusto. Perus kiinteä juusto, mieto ja hyvänmakuinen juusto sopii moniin käyttötarkoituksiin, kuten juustotarjottimelle, leivän päälle jne.  Päätin kokeilla salaatin sekaan :)

Kreemimarjapiirakka

Kotigastronomin Vaniljakreemijauheesta kokeiluna marjaisa piirakka. Eli perus piirakkapohja-ainekset eli rasvaa, sokeria, jauhoja, leivinjauhetta, kananmunaa, hasselpähkinärouhetta...Täytteenä vaniljakreemijauhetta, marjoja, itselläni oli mustaherukoita. Vaihtoehtona voi käyttää myös omenalohkoja/sosetta :) Pohjaan 1½dl vehnäjauhoja 1 kananmuna 1dl sokeria 125g margariinia/voita 1tl leivinjauhetta 1dl hasselpähkinärouhetta Täytteeseen: marjoja, omenasosetta/lohkoja, karviaisia sokeria, vaniljasokeria päälle valmista vaniljakreemiä ½dl jauhetta+1,25dl vettä Valmistus: Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää joukkoon kananmuna ja vehnäjauhoihin sekoitettu leivinjauhe sekä pähkinärouhe(jätä osa täyteeseen) Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä pohja valitsemallasi marjoilla/hedelmillä/soseella ja ripottele päälle sokeria. Valmista kreemi, lisää siihen loppu pähkinärouhe ja kaada täytteen päälle. Paista 175 asteisessa uunissa n

Smoothiepäivä

Terveellisen Välipalasmoothien kaksi erilaista versiota; Terveys vihersmoothie ja perinteinen jugurttipohjainen mansikka-mustikkasmoothie Viherterveyspommismoothieen tuli: 1 banaani kourallinen rapeaa salaattia 1dl tuoretta ananasta kourallinen baby pinaattia 1tl inkiväärijauhetta/1rkl tuoretta inkivääriä 2dl kauramaitoa Kaikki blenderiin ja sekaisin. Perus Mansikka-mustikkasmoothie: 1dl mansikoita 2dl luonnonjugurttia loraus mustikkakeittoa loraus maitoa Blenderiin ja sekaisin.

Viherpippurikastike

Löysin uutta Forssalaista Arctic Milk viherpippurituorejuustoa. Aika voimakkaan makuista, siinä hetken maistettua ja mietittyäni, ajattelin että sopisi hyvin kastikkeeksi jollekin liharuoalle :)  Paistelin normaalisti jauhelihasta pihvit ja tein kyytipojaksi tämän kastikkeen: kattilaan viherpippurituorejuustoa ja ruokakermaa kuumentumaan, suurusteena käytin maizenaa eli täysin gluteeniton. Suurempia mausteita ei tarvinnut lisätä, maun mukaan voi lisätä aromisuolaa, jos tarve vaatii. Ihan toimiva kokoanaisuus :)

Lohta ja pottui

Joulukuun 10.päivä - Mitä tänään syötäisiin

Tattari teeleivät

Joulukuun 4.päivä. Luukusta tänään tulee gluteenitonta tattari teeleipää/rieskaa. Sekin on helppo ja yksinkertainen tehdä teen kanssa aamu tai iltateen suolapalaksi. Aineet: 1dl tattarihiutaleita 1 prk kermaviiliä 1tl suolaa 30g sulaa rasvaa Ohje: Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä leivinpaperi pellille ja öljyä kevyesti. Taputtele massa leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin ja paista n. 15 min

Konjakkisinappi

Joulukuun 2.päivä - luukun 2 takaa siis avautuu jouluinen konjakkisinappi. Sinappia siis jouluna käytetään ja muutenkin, helppo ja yksinkertainen valmistaa. Ainekset: sinappijauhetta ruokakermaa sokeria 2 kananmunaa konjakkia Valmistus ohje: Laita ainekset, konjakkia lukuunottamatta kattilaan, sekoita ja kiehauta. Lisää konjakki. Sekoita ja laita purkkiin.