Siirry pääsisältöön

Tekstit

Kanaviillokki

Vanha kunnon klassikko kouluajoilta - kanaviillokki. Helppo arkiruoka muutamalla aineksella. Sillä aikaan kuin Broilerin koivet kypsyy uunissa, voi tehdä kastikkeen valmiiksi. Kanaviillokki tarvitset: 600   g kypsää broileria tai kanaa, esim. grillattua broileria 2   rkl margariinia/voita 6   g currya 4   dl kanalientä 2  dl ruokakerm aa Revi kypsä broileri suikaleiksi. Kuumenna Oivariini pannulla. Lisää curry ja kuullota hetki. Lisää broileri, kanaliemi ja ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keitetyn riisin/perunan ja mustaherukkahillon kanssa.

Vaniljakreemijauhe

Leivontaan, jälkiruokiin, vanukkaisiin vaniljakreemijauhe. 200g ja 400g pussi. Laktoositon ja gluteeniton. Kotigastronomin jälleenmyyjältä.

Helpot teeleivät

Sopivat hyvin iltapalaksi, välipalaksi pieneen suolaiseen nälkään, sillä valmistuvat hetkessä ja on helppo tehdä. Ei sisällä kananmunaa, joten on munaton. Maidon voi vaihtaa kauramaitoo tai veteen, sopii silloin vegaaneille, huomio vaan rasvan olevan kasvirasvaa. Myös gluteenittomasti onnistuu vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Näppärää eikö? Aineksiakaan tarvita montaa. 2 pyöreään teeleipään tarvitset: 4,5dl vehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 1tl suolaa 1tl sokeria 60g pehmeää margariiniä/kasviöljyä 2dl maitoa Valmistus: Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja tasaiseksi taikinaksi. Taputtele pellille leivinpaperin päälle 2 pyöreää ohutta leipää ja piirrä taikinapyörällä kuvio pystyyn ja vaakaan keskelle. Paista noin 15 Min. Kunnes saanut hieman väriä. Tarjoa teen kanssa 😊

Poroa

Lapin tuliaisena poroa: bratvurstina ja ryynimakkarana sekä perunarieskaa. Hyvä välipala vinkki 👍. Lisäksi oli kylmäsavuporoa ja pororouhetta, mutta niistä seuraavalla kerralla lisää. Porobratvurstirieska Pororyynimakkararieska

Jauheliha-perunasoselaatikko

Keittiö terveisiä! Hyvä ja yksinkertainen arkiruoka, joka koostuu 3 raaka-aineesta: jauhelihasta, sipulista ja perunamuusista ja mausteista. Voit lisätä myös juustoraastetta. Ruskista jauheliha ja sipuli Tee perunamuusi, joka alusta pitäen itse tai valmiista jauheesta. Sekoita jauhelihasipuliseos valmiiseen muusiin. Mausta suolalla, pippurilla, valkosipulilla. Jos on juustoraastetta sekoita sekin joukkoon.  Rasvaa uunivuoka ja lisää massa vuokaan. Paista 200 asteessa n. 20-30min. Kunnes pinta saanut hieman väriä

Lämppärit

Heippa! Helppo ja yksinkertainen iltapala on lämpimät voileivät eli lämppärit. Niihin voi soveltaa ihan mitä vain, mistä tykkää ja mitä sattuu kaapista löytymään. Tänään itseltäni löytyi tonnikalaa. Eli tarvitset vain Leipää Ruokaöljyä Ketsuppia Tonnikalaa Pizzamaustetta Juustoraastetta Uuni kuumenemaan 225 asteeseen.  Leivät leivinpaperin päälle.  Sivele päälle öljyä, ketsuppia, tonnikalaa, mausteet ja juustoraaste.  Uuniin ja paista noin 10 min. Kunnes juusto on saanut hieman väriä. 

Gluteeniton pastacarbonara

Kesäistä nopeaa ja helppoa pastaa vähällä vaivalla. Tarvitset vain haluamasi pastan, makkaran, ruokakerman, 2 kananmunaa, juustoraasteen ja haluamasi mausteet. Itse laitoin suolaa, mustapippuria, valkosipulia, aromisuolaa, valkosipulijauhetta. Pilkotaan makkarat. Kypsennetään pasta normisti kypsäksi. Sekoitetaan ruokakerma, ananmunat, juustoraaste sekasin, lisätä makkara kuutiot ja mausteet. Valutetaan pasta ja lisätään sötkötys pastan sekaan kattilaan lämpöselle levylle hetkeksi. Koristele annos tuoreella yrtillä. Bonappetit!