Siirry pääsisältöön

Tekstit

Perunarieskat

Heippa koekeittiöstä,  Perunamuusia kun yli jää, kannattaa sekin hyödyntää hyvin. Tällä kertaa päätin tehdä rieskoja iltapalaksi eli muusin jämät, kananmuna, jauhoja, suolaa, öljyä. Tee niistä tasainen massa ja ota lusikallinen taikinaa ja painele jauhotetuin käsin pellille. Painele haarukalla vielä muutamat reijät rieskan päälle. Mahtuu noin 9/pelti. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15min tai kunnes on saanut kivan ruskean väripinnan. Tarjoa lämpimänä margariinin ja teen kanssa :)

Pizzapäivä

Hei taasen pitkästä aikaa. Jonkinaikaa olen ollut taas poissa päivitys kuvioista mukamas kiireiden vuoksi :). No aloitin taasen tämän bloggaamisen ;) Jokunen aika sitten kerroin olevani osittain gluteeniton, eli ruokavaliostani jätin gluteenin lähinnä vehnän, ohran ja ruiksen pois valtavan turvotuksen, vatsavaivojen ja atooppisen käsi-ihottumani vuoksi, jonka aikana huomasin, että oireet osittain helpotti. No aloin taas syömään kuukausia sitten normaalisti, rupesi taas suolisto huutamaan hoosiannaa, jonka seurauksena menin sitten taas paikalliseen terveyskeskuslääkärin juttusille. Osittain myös siksi että silmäkin oli tulehduksen partaalla ja sitä kutisi jatkuvasti. Kerroin vaivani, otettiin kokeita ja lääkäri lupasi soitella seuraavana arkipäivänä tiistaina 1.11.16 siis ja kertoi että mitään vehnä allergiaa ei ole, vatsaoireet helpottuivat  lorex tablettien avulla...noh kaikki siis kunnossa, mutta Diagnoosiksi selvisi peräpukamat sekä yksi allergiaa aiheuttava tekijä: pöly ja kissa.

Puolukkavispipuuroa

Koekeittiö tervehdys! Välipalaksi suunniteltu puolukkavispipuuro täyttää nälkäisenkin koululaisen :) 4 annosta 1 l vettä  4dl puolukoita 2 dl sokeria ripaus suolaa 1½dl mannasuurimoita Kiehauta vedessä puolukoita noin 10 minuuttia. Lisää mannasuurimot ja anna vielä kiehua miedolla lämmöllä noin 10minuuttia. Sekoita välillä. Lisää sokeri ja suola. Anna jäähtyä ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi, kunnes väri on vaaleaa. 

Leivontapäivä

Tervehdys, koekeittiön leivontanurkasta! Päätettiin tytön kanssa sotkea kätemme taikinaan ja tehdä pullaa/pitkoa. Perus puolen litran pullataikina, kohotusta, leipomistaletitystä, voitelua ja sokerointia.  suti kastetaan kananmunaan Ja sitten voidellaan Pitkoa Pullaa

Gluteeniton mustikkakukko

Leipurin taidonnäytteitä siis ja gluteenittomasti. Eli jostain arkistojen kätköistä löysin gluteenittoman mustikkakukon ohjeen ja päätinpä sitten kokeilla. Tai siis kukkoa tuskin muistuttaa, lähinnä piirakka voisi olla paremmin :) Mutta hyvää se silti oli jäätelön kanssa :) Mustikkakukkoa?? Jäätelön kera 200 g voita tai margariinia 1 dl sokeria 2 muna 5 dl   Viljatuotteen jauhoseosta 1 tl leivinjauhetta Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne edellisten joukkoon hyvin sekoittaen. Täyte:   1 l mustikoita tai muita marjoja 1 dl sokeria 2 rkl perunajauhoja (jos käytät pakastemustikoita) Voitele noin 22 cm halkaisijaltaan oleva korkea reunallinen uunivuoka. Taputtele jauhotetuin käsin 3/4 osaa taikinasta vuuan pohjalle ja reunoille.   Kaaviloi lopputaikinasta jauhotetutulla leivinalustalla vuuan kokoinen kansi. Sekoita mustikoiden sekaan sokeri ja perunajauhot mikäl

Gluteenitonta leipää

Heipsan taas leipurin nurkasta! Oli gluteenittomat Peak`s FreeFrom jauhoseokset tarjouksessa ja päätinpä kokeilla nyt sitä gluteenittoman leivän tekoa, kun se aina jostain kumman syystä se ei oikein onnistu. Mutta nyt kun on valmis jauhopussi, lisäät vain veden, kananmunan, öljyn monitoimikoneeseen taikinakoukku mukaan ja kone sekoittamaan noin 5 minuuttia. Sitten tunniksi nousemaan ja muotoile leipä tai sämpylät. Itse tein pari limppua. Uuniin 225 asteeseen ja 50-60min. Tuli hyvää ja pehmeää leipää. Peak´s Free From jauhoseos Valmiit gluteenittomat limput

Gluteenittomat vesirinkelit

VESIRINKELI KOKEILUA Gluteenitonta vesirinkeli kokeilua  Näin äitienpäivän kynnyksellä kun leipurin leipomis inspiraatio iski, kokeilin nyt vihdoin tehdä noita vesirinkeleitä, kiitos siitä Pörden keittiön :) josta ohjeen kokeeksi nappasin. Tietenkin itse vasta tämmöinen amatööri leipuri, joten jälkikin on sen näköistä :D Tosin mun ohjeella, tein kaksinkertasen taikinan, tuli kyllä reilu parikymmentä rinkeliä... Hmm...Varsinainen leipuri Hiiva siis :D  Tosin Pörden ohjeessa oli viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta ja itse taas käytin semperin jauhoja. Pientä opetteluahan tuo vielä vaatii, että oppii löytämään sen oikean jauhon oikeaan käyttötarkoitukseen :)

Helppo Gluteeniton suklaakakku

HELPPO GLUTEENITON SUKLAAKAKKU Ainekset: 1,25dl perunajauhoja 0,75dl sokeria 0,5dl kaakaojauhetta 1tl leivinjauhetta 1tl vaniljasokeria 1tl psylliumia 1 kananmuna 75g sulatettua rasvaa Kuorrutus: puolipakettia ruohittua suklaalevyä Valmistus: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa. Sulatetaan rasva ja rikotaan kananmuna ja vatkataan vaahdoksi. Lisätään vaahdotettu muna ja rasva kuiviin aineisiin ja sekoitaan keskenään tasaiseksi taikinaksi Voidellan kakkuvuoka ja kaadetaan taikina vuokaan. Paistetaan uunin alaosassa noin 45min, kunnes on kakku on kypsä Ripotellaan kuuman kakun päälle rouhitut suklaat.

Rukiinen pizzapohja

Ruispizzapohja, vaihtoehto vehnäiselle pohjalle ;) Ainekset: 2 dl kuumaa vettä 1 pss kuivahiivaa 2 dl ruisjauhoja 2-3 dl vehnäjauhoja 3 rkl öljyä (oliiviöljy) n. 1 tl suolaa Kuumenna vettä ja laimenna sitä kylmällä vedellä niin, että saat 2 desilitraa sopivan kuumaa (n. 42'C) vettä. Sekoita 1 dl ruisjauhoja ja kuivahiiva. Kaada seos veteen. Lisää suola sekä öljy ja loput jauhot. Vaivaa tasaiseksi ja anna kohota sen aikaa, kun valmistelet pizzan täytteet. Levitä pohja sitten pellille käsin. Lisää haluamasi täytteet. Paista pizzaa 250-asteisen uunin alatasolla noin 12-18min.

Gluteeniton liha-makaroonilaatikko

GLUTEENITON LIHAMAKAROONILAATIKKO Kokeilussa oli tällä erää Semperin gluteenittomat makaroonit. Ja vaikka itse sanonkin, niin noista tuli aivan taivaallisen hyvää laatikkoo. Suosittelen! Ainekset: 150g Semperin makarooneja 100g jauhelihaa 1/4 sipulia valkosipulin kynsiä suolaa mustapippuria paprikajauhetta sitruunapippuria ketsuppia Munamaito: 2 kananmunaa 3dl maitoa Mittaa makaroonit voideltuun uunivuokaan, laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, paista jauheliha, sipulit. Lisää mausteet sekaan. Sekoita munamaito, riko munat ja sekoita ne kulhossa ja lisää maito ja sekoita. Kaada vuokaan makaroonien päälle kypsä jauheliha, 4-5dl vettä ja munamaito. Halutessan voi laittaa juustoraastetta päälle, mutta itse en tällä kertaa laittanut. Paista uunin keskitasolla n. 1tunti.

Helppo siemennäkkäri

SIEMEN NÄKKÄRI Tulin ostaneeksi joitain aikoja sitten siemenäkkärisekotus pussin, tarkoituksena tehdä helposti ja nopasti omatekoista näkkäriä. Tarviset vain pussillisen siemensekoitusta, kananmunia ja ruususuolaa(itse käytin normi suolaa) kulhon, sekoituslastan, leivinpaperia ja uunipellin. Elikkäs sekoitetaan kaikki ainekset sekaisin kulhossa ja laitetaan uunipellille leivinpaperin pääle tasotellaan ja painellaan ohut levy. Paistaan uunissa 150 astetta 20-30 min. Kunnes pinta saa kauniin ruskean värin. Hyvää ja terveellinen leipä.

Smoothie kokeilua

Puolukkainen Smoothie Heippa! Lähes jokaisesa mediassa ihmiset ovat tehneet erilaisia smoothieita, vaikuttaa helpolta ja terveelliseltä välipalata ja nyt minäkin kokeilin tehdä sitten semmoisen - SMOOTHIEN . Raskaan työpäivän päätteeksi pussillinen puolukoita, maustamatonta jugurttia sekä ripaus sokeria. Sauvasekottimella sekasin ja lasiin, helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea Hyvää! Puolukkasmoothie

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ja k

Voimaruokaa

Voimaruoka 360 Wholefood on monipuolinen, heraproteiinia sisältävä superfood-sekoitus. Ei sisällä lisättyä sokeria tai säilöntäaineita. Suklaanmakuinen. Voimaruoka 360 Wholefood sopii koko perheelle korvaamaan tai täydentämään päivän aterioita luonnonmukaisesti ja helposti. Soveltuu nautittavaksi sellaisenaan nesteeseen sekoitettuna tai osana ruuanlaittoa. Käyttö Mittaa 1 annos (50 g / 1 dl) jauhetta 2 dl veden tai maidon joukkoon ja sekoita ne hyvin esim. shakerissa. Tuote on jo sellaisenaan nesteeseen sekoitettuna valmista nautittavaksi, mutta testaa sen käyttöä erinomaisena smoothiepohjana. Vaihtelua smoothieen saat, kun sekoitat jauheen ja nesteen joukkoon vain erilaisia marjoja tai hedelmiä ja sekoitat ne tehosekoittimessa pirtelöksi. Voit sekoittaa jauhetta myös erilaisten ruokien, kuten jogurtin ja puuron joukkoon tai korvata sillä osan leivonnassa käytettävistä jauhoista. Ainesosat Heraproteiini ( maidosta ; heraproteiinikonsentraatti 40,1 %, heraproteiini-

Elimistön 12 tärkeää ravintoainetta

Ihmiskeho tarvitsee toimiakseen useita eri energiaravintoaineita, proteiineja, rasvaa, hiilihydraatteja sekä elämälle välttämättömiä kivennäisaineita ja vitamiineja. Ruoassa tulee olla myös kuituja, joita elimistö ei pysty pilkkomaan, vaan ne kulkevat ruuansulatuskanavan läpi sellaisenaan puhdistaen samalla suolistoa. 1  Heraproteiini Kehomme tarvitsee proteiinia, sillä proteiini edistää lihasmassan kasvua ja säilymistä sekä edistää luuston pysymistä normaalina. Koska ihmiskeho ei kykene varastoimaan proteiineja hyvin, tarvitaan niitä ravinnosta. Pääproteiinin lähteeksi valitsimme 360 Wholefoodiin eurooppalaisen ruohoa syöneen ”Grass fed” karjan heraproteiinin. Käyttämässämme heraproteiinissa ei ole kaseiinia, jolloin sen sisältämät runsaat aminohapot imeytyvät nopeasti verenkiertoon ja siten kudostemme käytettäväksi. 2  Manteli  Proteiinirikkaat mantelit sisältävät paljon hyviä rasvoja, kuitua, antioksidantteja, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, ja useita muita mineraaleja se

Uusivuosi 2016

Vuosi taas vaihtui, koekeittiömme toivottaa kaikille blogin lukijoille Oikein hyvää uuttavuotta. Toivottavasti uusivuotesi alkaa hyvin ja tuo sinulle vielä parempaa vuotta kuin vanha tai muuten vain saat jotain uutta ja mukavaa :) Koekeittiössäkin koitamme joitan asioita uudistaa kuluvana vuonna, mutta siitä sitten myöhemmin kun arki taas koittaa.