Pitkän harkinnan jälkeen päätin taas alkaa postaamaan ruokablogia, joka käsittelee ihan perusruokia, mitä meillä(siis 2 aikuista ja 2 lasta, joista nuorimmainen on vasta 9kk ikäinen vauva) valmistetaan ja syödään, korostan siis perusruokaa. En ole ammatiltani oikea kokki, en edes ravintola-alan ihminen, kokkiopiskelija tms...olen siis vain tavallinen itseoppinut kotikokki, joka kokkailee perheelleen ihan perusruokaa mahdollisimman helposti, nopeasti ja mahdollisen edullisin raaka-ainein. Ohjeita napsin sieltä täältä ja välillä kehitän niitä itsekin.
Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle. Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...
Kommentit