MOKKAPALAT
Mokkapalat ovat helppoja ja nopea tehdä vierasvaralle, päiväkahville, illanistujaisiin, juhliin tai muuten vain herkutteluun. Tuote on myös helppo muuntaa gluteenittomaksi, käyttämällä gluteenitonta jauhoa tai perunajauhoa vehnäjauhojen sijaan.
24:ään mokkapalaan tarvitset:
200g margariinia/voita
4 kananmunaa
2,5dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
Kuorrukseen:
4rkl vahvaa kahvia
75g sulatettua margariinia
5dl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
Pinnalle: nonparelleja
Valmistus:
1. Laita uuni 200 asteeseen ja laita kahvia tippumaan, mikäli ei ole valmista kahvia!
2. sulata margariini
3. sekoita kuivat aineet keskenään
4. vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi
5. lisää kuivat aineet munasokerivaahtoon
6. lisää vuorotellen maito ja rasva taikinan sekaan
7. levitä uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi neliöksi
8. paista uunissa 200 asteessa n.18-20min.
9. tee tässä välissä kuorrutus
Kuorrutuksen valmistus:
Sulata margariini kattilassa, lisää siihen tomusokeri, kaakaojauhe ja kahvi, sekoita tasaiseksi, anna jäähtyä.
Ota suklaatorttu uunista, kun se on kypsää, voit tarkistaa tikulla, jos ei tikkuun jää taikinaa se on kypsää. Anna pohjan jäähtyä hieman ja kaada kuorrutus päälle ja levitä tasaiseksi. Lisää päälle esim, nonparelleja ja anna jäähtyä ja jähmettyä. Leikkaa sitten paloiksi.
![]() |
Mokkapalat |
Kommentit