Siirry pääsisältöön

Hyväksi havaittu gluteeniton pullataikina

Gluteeniton pullataikina:


3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
 1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
7-8 dl Semperin hienoa jauhoseosta
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia

kananmunaa voiteluun
raesokeria tai mantelilastuja pullien pinnalle


Laskiaispullien täytteeksi mansikkahilloa, kermaa, mantelimassaa....

Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna sen turvota hetki. 
Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja 
lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. 
Vaivaa taikinaa koneella vielä noin 3-5 minuuttia voimakkaasti. Älä kohota taikinaa, 
vaan leivo siitä heti pullia. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se n. 15 
samankokoiseen osaan. Pyöritä jokainen taikinapala kunnolla kämmenten välissä pyöreäksi
pullaksi. Kohota pullia leivinpaperoidulla pellillä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. 
Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pullat 
ovat saaneet kauniin värin.


Jäähdytä pullat ja leikkaa niistä "lakit" irti, täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla tai 
halutessasi voit käyttää myös mantelimassaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Herkkuviinerit

Jotain makeaa leivonnaista oli tarkoitus tehdä, semmoista helposti ja nopeasti valmistuvaa... Löysin kuin löysinkin tämmöisen herkkuviineri ohjeen, kovasti ottamani kuva tosin muistuttaa kovasti Dallaspullia :D mutta kyllä ne viinereitä olivat :) HERKKUVIINERIT