Siirry pääsisältöön

Muikkugalette

Muikkukukkoa piiraan muodossa

Savolaisten suuri ylpeys kalakukko, yksi Suomen suosituimmista perinneruoista. Nyt tämä savolais perinne kokeiltuna piiraan muodossa.


Pohja:
2dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
75g margariinia sulatettuna
1dl vettä

Täyte:
300g prattuja muikkuja
1dl ruisjauhoja
voita paistamiseen
1pkt (170g) pekonia

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sulatettu rasva. Lisää myös vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.

Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne pannulla rasvassa siten, että ne saavat kauniin värin. Puolita pekonit.

Kauli kylmä taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi ohueksi levyksi(halkaisia 35cm). Levitä taikinan pohjalle puolet pekoniviipaleista. Jätä taikinaan n. 3cm:n reunat. Asettele muikut pekoniviipaleiden päälle ja levitä loput pekoni muikkujen päälle. Käännä taikinan reunat täytteiden päälle.

Nosta galette leivinpaperin kanssa pellille. Paista 200 asteessa alatasolla n. 40 min. Tarjoa lämpimänä





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Herkkuviinerit

Jotain makeaa leivonnaista oli tarkoitus tehdä, semmoista helposti ja nopeasti valmistuvaa... Löysin kuin löysinkin tämmöisen herkkuviineri ohjeen, kovasti ottamani kuva tosin muistuttaa kovasti Dallaspullia :D mutta kyllä ne viinereitä olivat :) HERKKUVIINERIT