Siirry pääsisältöön

Hatsapuri

 HATSAPURI

Ville Haapasalon valmistamaa Hatsapuria eli Gruusialaista juustoleipää oli vuorossa kokeilussa testikeittiössä. 

Itse valmistus on aika pitkä prosessi, sillä taikinan tulee olla 24h jääkaapissa tekeytymässä, mutta odotus sitten palkitaan. Tämä oli ensimmäinen kerta kun teen tai olen syönyt hatsapuria.
 
Eli tämän Hatsapurin valmistamiseen tarvitset seuraavanlaiset raaka-ainekset:

50g voita
4 pss mozzarellaa
3 pkt halloum juustoa
2dl vettä
1 dl piimää
1kg Caputa jauhoja
11g kuivahiivaa
1rkl suolaa
1rkl sokeria
1dl kuohukermaa
200g kermaviiliä
Juustoraastetta
1 kananmuna

Tee taikina, laita kulhoon jauhot, suola ja kuivahiiva. Sekoita. Lisää kylmä vesi, piimä, kermaviili ja kermakerma. Sekoita. Pese kädet ja vaivaa käsinhetki. Lisää pehmeä voi, jätä hieman voisulaa. Jatka vaivaamista ja tee iso pallo ja lisää loppu voi sen päälle. Kääntele vielä molemminpuolin ja tee uusi taikinapallo. Kelmuta taikina ja laita vielä keittiöliina päälle. Laita jääkaappiin 24 tunniksi kohoamaan.

Vuorokauden jälkeen:
Ota taikinakulho jääkaapista ja jätä se hetkeksi huoneenlämpöön. Tee sillä aikaa täyte eli raasta halloumi ja mozzarella ja tee siitä iso pallo. Jaa se sitten neljään osaan.

Ota taikina pois kulhosta ja jaa se neljään osaan. Kauli yksi kerrallaan pyöreäksi pohjaksi leivinpaperin päällä ja ripottele/raasta päälle juustoraastetta. Sen päälle painele mozzarella-halloumipallo. Jätä reunoille 1cm. Ala rypyttää reunat kiinni nyytiksi ja lopuksi vielä kauli 2 cm paksuiseksi, voitele munalla ja paista uunissa 300 asteessa 10 min, ota pois uunista ja lopuksi voitele voilla. Tästä tulee 4 pientä hatsapuria.


Oma versioni hatsapurista 😊
Kuva: Heli Turunen

Haapasalon oikea versio 

Kommentit

Thank you! It sounds good. I will write more content if only someone wants them

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.