HATSAPURI
Ville Haapasalon valmistamaa Hatsapuria eli Gruusialaista juustoleipää oli vuorossa kokeilussa testikeittiössä.
Itse valmistus on aika pitkä prosessi, sillä taikinan tulee olla 24h jääkaapissa tekeytymässä, mutta odotus sitten palkitaan. Tämä oli ensimmäinen kerta kun teen tai olen syönyt hatsapuria.
Eli tämän Hatsapurin valmistamiseen tarvitset seuraavanlaiset raaka-ainekset:
50g voita
4 pss mozzarellaa
3 pkt halloum juustoa
2dl vettä
1 dl piimää
1kg Caputa jauhoja
11g kuivahiivaa
1rkl suolaa
1rkl sokeria
1dl kuohukermaa
200g kermaviiliä
Juustoraastetta
1 kananmuna
Tee taikina, laita kulhoon jauhot, suola ja kuivahiiva. Sekoita. Lisää kylmä vesi, piimä, kermaviili ja kermakerma. Sekoita. Pese kädet ja vaivaa käsinhetki. Lisää pehmeä voi, jätä hieman voisulaa. Jatka vaivaamista ja tee iso pallo ja lisää loppu voi sen päälle. Kääntele vielä molemminpuolin ja tee uusi taikinapallo. Kelmuta taikina ja laita vielä keittiöliina päälle. Laita jääkaappiin 24 tunniksi kohoamaan.
Vuorokauden jälkeen:
Ota taikinakulho jääkaapista ja jätä se hetkeksi huoneenlämpöön. Tee sillä aikaa täyte eli raasta halloumi ja mozzarella ja tee siitä iso pallo. Jaa se sitten neljään osaan.
Ota taikina pois kulhosta ja jaa se neljään osaan. Kauli yksi kerrallaan pyöreäksi pohjaksi leivinpaperin päällä ja ripottele/raasta päälle juustoraastetta. Sen päälle painele mozzarella-halloumipallo. Jätä reunoille 1cm. Ala rypyttää reunat kiinni nyytiksi ja lopuksi vielä kauli 2 cm paksuiseksi, voitele munalla ja paista uunissa 300 asteessa 10 min, ota pois uunista ja lopuksi voitele voilla. Tästä tulee 4 pientä hatsapuria.
![]() |
Oma versioni hatsapurista 😊 Kuva: Heli Turunen |
![]() |
Haapasalon oikea versio |
Kommentit