Siirry pääsisältöön

Gluteeniton Kauraleipä

Heissan teille kaikille. Viime kerrasta taas aikaa vierinyt, mutta se on se aika, mikä pitänyt kiireisenä, mutta nyt syyskuun loppua mennään ja leivonta inspiraatio taas päässyt vauhtiin. 

Tänään oli vuorossa gluteenittomista kaurajauhoista tehtyä leipää siemenillä höystettynynä, sillä auringonkukan ja Chian siemenet ovat erittäin hyvä kuitulisä suoliston hyvinvoinnille. Myös saksanpähkinät olisi ollut hyvä vaihtoehto. Itselläni ei ollut, joten laitoin hampunsiemenrouhetta.

Tämä on myös hyvin nopea ja yksinkertainen valmistaa. Gluteenittoman leivonnan valmistaminen voi alussa olla hieman haastavaa, mutta jo muutaman koe erän jälkeen alkaa sujua.

KAURALEIPÄÄN tarvitaan seuraavat raaka-aineet:

n.7,5 dl kaurajauhoja

2 kananmunaa

2 tl suolaa

3 dl luonnon jugurttia

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl auringonkukansiemeniä

1 rkl Chian siemeniä

1 rkl hampunsiemen rouhetta

60g oliiviöljyä tai rypsiöljyä

Valmistus:

Sekoita kaikki ainekset sekaisin käsin lastalla ja kaada voideltuun leipävuokaan. Taikina saa olla löysää. Painele pinta märin käsin ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 min. Laske sen jälkeen lämpöä 175 astetta ja noin. 15 min, kun pinta ruskistuu ja irtoaa vuoan reunasta.

Kuva: Heli Turunen

Kuva: Heli Turunen

















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.