4- viljan sämpylät
Taikinasta tuli 12 sämpylää ja 4 patonkia.
Neljänviljan Patongit |
4-viljan sämpylät |
5 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa / vettä
50 g hiivaa / 1 PSS kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
1 rkl siirappia
50 g voita / rypsiöljyä
3 dl neljän viljan hiutaleita
n.8 dl hiivaleipävehnäjauhoja / vehnäjauhoja
0,5 dl pellavansiemenrouhetta
Valmistus:
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, siirappi, pellavarouhe ja voisula. Lisää hiutaleet ja jauhot ja alusta taikina tavalliseen tapaan, joko käsin tai yleiskoneen taikinakoukuin.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. Leivo sämpylöiksi. Kohota hyvin ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kommentit