Munkkirinkilät
Hyvää vai Hauskaa Vappua kaikille bloginlukijoille! Eikä olisi vappu mitään ilman munkkia. Tämä on helppo ja yksinkertainen resepti myös sinulle, jos et ole ikinä munkkeja tehnyt.
Ohjeesta tulee noin 35 munkkia tai rinkilää.
5dl maitoa
50g tuorehiivaa tai 2 PSS kuivahiivaa
1,5dl sokeria
2tl kardemummaa
0,5tl suolaa
n.10-14dl vehnäjauhoja
125g sulaa leivonta margariinia/voita
Ota iso kulho. Lisää siihen lämmin kädenlämpöinen maito ja lisää murennettu hiiva, sokeri, kardemumma, suola ja jauhot vähitellen jotta taikina ei ole liian löysää. Lisää lopussa sula rasva ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jätä liinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi.
Puolita taikina ja vaivaa taikinasta pari pötköä, viipaloi ne 16-18 osaan ja laita pellille liinan alle nousemaan. Tee samoin toiselle pötkölle.
Kohotuksen jälkeen tee reikä pullan keskelle etusormella ja pyöreitä muutama kerta.
Laita kattilaan tai rasvakeittimeen öljyä 1 litra ja kuumenna 180 asteeseen. Käytä paistomittaria! Kokeile ensin yhdellä, onko sopiva lämpö, jos ei miitaria ole.
Kommentit