Siirry pääsisältöön

Satokauden raparperi

 Raparperipiirakka

Jokaisen alkukesän satokausi herkku: raparperi on siinä vaiheessa, että sen keräämisen ja valmistuksen erilaisiin resepteihin on alkanut. Oma luotto reseptini raparperin on juuri tuo jokavuotinen kesän ensimmäinen makea piirakka ja nyt koko pellillinen noin 20 palaa.



Ohjeeseen:

4 kananmunaa 
2dl sokeria
6dlvehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
150g margariinia
2dl maitoa
1l raparperipaloja
Kanelia ja sokeria maun mukaan

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vähitellen jauhot ja leivinjauhe sekä, sula margariini ja maito muna-sokerivaahtoon. 

Levitä uunipellille leivinpaperi. Kaada raparperit uunipellille ja ripottele päälle sokeria ja kanelia maun mukaan. Kaada sitten raparperin päälle vatkattu taikina ja tasoista taikina tasaisesti. 
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia (riippuen uunista),  kunnes on kauniin ruskea paistopinta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ...

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Herkkuviinerit

Jotain makeaa leivonnaista oli tarkoitus tehdä, semmoista helposti ja nopeasti valmistuvaa... Löysin kuin löysinkin tämmöisen herkkuviineri ohjeen, kovasti ottamani kuva tosin muistuttaa kovasti Dallaspullia :D mutta kyllä ne viinereitä olivat :) HERKKUVIINERIT