Raparperipiirakka
Jokaisen alkukesän satokausi herkku: raparperi on siinä vaiheessa, että sen keräämisen ja valmistuksen erilaisiin resepteihin on alkanut. Oma luotto reseptini raparperin on juuri tuo jokavuotinen kesän ensimmäinen makea piirakka ja nyt koko pellillinen noin 20 palaa.
Ohjeeseen:
4 kananmunaa
2dl sokeria
6dlvehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
150g margariinia
2dl maitoa
1l raparperipaloja
Kanelia ja sokeria maun mukaan
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vähitellen jauhot ja leivinjauhe sekä, sula margariini ja maito muna-sokerivaahtoon.
Levitä uunipellille leivinpaperi. Kaada raparperit uunipellille ja ripottele päälle sokeria ja kanelia maun mukaan. Kaada sitten raparperin päälle vatkattu taikina ja tasoista taikina tasaisesti.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia (riippuen uunista), kunnes on kauniin ruskea paistopinta.
Kommentit