Peltileipä ilman hiivaa
Nämä pehmeät sämpylät kohotetaan leivinjauheella ja ne valmistuvat 20 minuutissa! Tarjoile aamu- tai iltapalaksi vastaleivottuina voin ja juuston kanssa. Ylimääräiset sämpylät voi hyvin pakastaa.
Ainekset:
10 dl sämpyläjauhoja (voit korvata osan jauhoista esim. ruisjauhoilla)
2 rkl leivinjauhetta
1 tl tl suolaa
4 rkl siirappia (tai hunajaa/sokeria)
5 dl kylmää vettä
Valmistus:
1. Lämmitä uuni 200 C ja laita pellille leivinpaperi.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää siirappi ja vesi, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Ota lusikan avulla palloja taikinasta ja laita pellille. Muotoile jauhoisilla käsillä pyöreiksi sämpylöiksi.
4. Paista 200 C 15-20 minuuttia. Tarjoile heti.
Kommentit