Pehmeät ja maan parhaat sämpylät hampurilais sämppylät kotikonstein. Ajattelin pitkästä aikaa tuoda hampurilaisravintolan kotiini ja alkaa leipomaan briossisämpyloitä. Tässä käytin siis oikeaa voita ja punaista maitoa. Tästä annoksesta tuli 28 briossisämpylää. Jos määrä tuntuu suurelta puolilta ohje.
Aineet:
5dl täysmaitoa
50g tuorehiivaa
4rkl sokeria
1tl suolaa
4 kananmunaa
16 dl vehnäjauhoja
250g pehmeää voita
Voiteluun: 1-2 kananmunan keltuaiset ja tilkka(2-3 tl vettä)
Valmistus:
Tai kulho ja murenna tuorehiiva käden lämpöisen maidon joukkoon, sekoita. Lisää sokeri, suola, kananmunat. Sekoita että kananmunat ovat tasaisesti rikkoutuneet taikinaan. Lisää vähitellen jauhot taikinaan ja lopuksi pehmeä kuutio voi. Vaivaa taikinaa joko käsin tai yleiskoneen taikina koukulla noin 15 minuuttia. Anna taikinan nousta liinan alla noin tunti. Vaivaa taikinasta ilmat pois ja tee pötkö, jaa se 20 palaan (minulla tuli 28 palaa)., Jonka jälkeen pyörittele pyöreiksi. Laita pellille leivinpaperin päälle pyöritetty sämpylät ja kohota vielä liinan alla noin puolisen tuntia. Voitele kananmuna-vesiseoksella ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullan ruskeita. Anna hetki jäähtyä ennen leikkaamista.
Hampurisen kokoamiseen tarvitset vielä jauhelihapihvejä tai muun lihan pihvejä, cheddarjuustoa, salaatin lehteä, suolakurkkua, majoneesia ja ketsuppia.
Kokeilemisen arvoinen sämpylä. Suosittelen👍
Briossit |
Burgeri |
Kommentit