Siirry pääsisältöön

PARHAAT BRIOSSISÄMPYLÄT

Pehmeät ja maan parhaat sämpylät hampurilais sämppylät kotikonstein. Ajattelin pitkästä aikaa tuoda hampurilaisravintolan kotiini ja alkaa leipomaan briossisämpyloitä. Tässä käytin siis oikeaa voita ja punaista maitoa. Tästä annoksesta tuli 28 briossisämpylää. Jos määrä tuntuu suurelta puolilta ohje. 

Aineet:

5dl täysmaitoa

50g tuorehiivaa

4rkl sokeria

1tl suolaa

4 kananmunaa

16 dl vehnäjauhoja

250g pehmeää voita

Voiteluun: 1-2 kananmunan keltuaiset ja tilkka(2-3 tl vettä)

Valmistus:

Tai kulho ja murenna tuorehiiva käden lämpöisen maidon joukkoon, sekoita. Lisää sokeri, suola, kananmunat. Sekoita että kananmunat ovat tasaisesti rikkoutuneet taikinaan. Lisää vähitellen jauhot taikinaan ja lopuksi pehmeä kuutio voi. Vaivaa taikinaa joko käsin tai yleiskoneen taikina koukulla noin 15 minuuttia. Anna taikinan nousta liinan alla noin tunti. Vaivaa taikinasta ilmat pois ja tee pötkö, jaa se 20 palaan (minulla tuli 28 palaa)., Jonka jälkeen pyörittele pyöreiksi. Laita pellille leivinpaperin päälle pyöritetty sämpylät ja kohota vielä liinan alla noin puolisen tuntia. Voitele kananmuna-vesiseoksella ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullan ruskeita. Anna hetki jäähtyä ennen leikkaamista.

Hampurisen kokoamiseen tarvitset vielä jauhelihapihvejä tai muun lihan pihvejä, cheddarjuustoa, salaatin lehteä, suolakurkkua, majoneesia ja ketsuppia.

Kokeilemisen arvoinen sämpylä. Suosittelen👍

Briossit

Burgeri




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ja k

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.

Raitajuuri-porkkanasosekeitto

SOSEKEITTO RAITAJUURESTA Raitajuuri, lila ja keltainen porkkana.. Mitä siitä voisi tehdä? Pienen mietiskelyn jälkeen sopiva kylmän ja pimeän ajan ruoaksi olisi sosekeitto. Mukaan vähän vettä, sipulia, kasvisliemikuutio, suolaa, pippuria ja ruokakermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta, keitto valmis. Porkkanat ja raitajuuri ovat Orastavan Auringon tilalta Koijärveltä Forssasta. Rubino pippurisekoitus Kotigastronomi lta. Ainekset: Raitajuuri Keltainen porkkana Lila porkkana Sipulikuutioo Pari perunaa 2 Kasvislimikuutiota Vettä niin että kasvikset peittyy Suolaa Pippurisekoitusta Rubino 2dl ruokakermaa Keitä juurekset kypsäksi noin puolituntia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Lisää ruokakerma joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.