Siirry pääsisältöön

Tekstit

Metsän Antimia!

  SIENIÄ! Näin syksyllä tullut käytyä sienimetsässä, tai ei varsinaisesti vaan satunnaisesti sattunut lenkillä käydessä löytymään jotain syötäviä

Nötköttikastiketta

MAKAROONIA JA NÖTKÖTTIKASTIKETTA  Postaus jäänyt vähemmälle, mutta jokapäivä tullut ruokaa laitettua ;) Tänään oli ihan ruokana ihan perusruokaa eli nötköttikastiketta ja makaroonia, tosin sekin oli jäänyt eiliseltä, senkus vain lämmitti pannulla ja ruoka oli valmis =) Tietämättömille, jotka eivät tiedä mitä on nötkötti, se on purkki sianlihaa ;) ja jälkkäriksi tein MudCakea  

Sienimuhennos!

  KARVAROUSKUMUHENNOS Tervehdys, päiväkävelyn aikana löysin muutamia karvarouskuja, otin talteen, siivosin, ryöppäsin ja paistoin pannulla. Sen verran vähäsen niitä oli ettei mitään isompaa ois pystynykää tekeen, joten perus valkokastike; vehnäjauhoja, voita ja vettä ja ripaus suolaa sienien päälle ja kiehautus, Lisäksi vielä jääneitä keitettyjä perunoita, sai pikaisen välipalan.

Punaviinimarjat

PUNAVIINIMARJASTA MAKOISAT VÄLIPALAT  punaherukka mannapuuro Kiehauta litra vettä ja 5dl punaviinimarjoja kattilassa n.10min, lisää sitten 1½dl mannasuurimoita kokoajan sekoittaen ja anna hiljalleen kiehua ja hautua, kannenalla n.10min. Sekoita ja lisää 1dl sokeria. Vatkaa puuro kuohkeaksi, maista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Valmiin puuron päälle voi ripotella tuoreita marjoja.

Hamburger päivä!

KOTITEKOISET HAMPPARIT Lauantai ja hyvä päivä tehdä hampurilaiset kotona. Poika se tuossa jo kinusikin hampurilaisia, ja huomasin että leipäkin oli loppu, joten tein 2 leipätaikinaa; toisesta sämpylöitä ja toisesta sitten pari vuokaleipää. Ja sillä aikaa kun sämpylät paistuivat uunissa, maustoin ja paistoin paketillisen(400g) sikanautajauhelihaa jauhelihapihveiksi. Sitten vain väliin pihvi, juustosiivu sekä ketsuppia ja Nam nam!

Sienipiirakka

SIENIPIIRAKKA Syksyisen ruokablogini avauksena: kanttarelli-punikkitattipiirakkaa! murotaikinapohja:  margariinia, vehnäjauhoja, vettä ja ripaus suolaa ainekset: kourallinen kanttarelleja, pari punikkitattia ja purjosipulia paistettuna.  päälle: ruokakermaa ja 1 kananmuna paistetaan : 200 asteessa, uunin keskitasolla n.30min.

Tervetuloa Helitsun uusittuun ruokablogiin!

Pitkän harkinnan jälkeen päätin taas alkaa postaamaan ruokablogia, joka käsittelee ihan perusruokia, mitä meillä(siis 2 aikuista ja 2 lasta, joista nuorimmainen on vasta 9kk ikäinen vauva) valmistetaan ja syödään, korostan siis perusruokaa. En ole ammatiltani oikea kokki, en edes ravintola-alan ihminen, kokkiopiskelija tms...olen siis vain tavallinen itseoppinut kotikokki, joka kokkailee perheelleen ihan perusruokaa mahdollisimman helposti, nopeasti ja mahdollisen edullisin raaka-ainein. Ohjeita napsin sieltä täältä ja välillä kehitän niitä itsekin.