Siirry pääsisältöön

Tekstit

Joululaatikoiden esivalmisteluja

Ensimmäistä kertaa tein jouluiset laatikot valmiiksi jo ennen jouluaattoa. Jouluaattona ne onkin sitten helppo kaivaa pakkasesta ja lämmittää :). Osa raaka-aineista oli jo valmiiksi valmista tavaraa, joten porkkanalaatikon porkkanat piti vain keittää ja survota, jonka jälkeen lisäsin sen valmiiseen riisipuuroon. Bataattisoselaattikkokin oli jo valmiiksi tehtynä, ei tarvinnu kuin laittaa uunivuokaan ja paistaa, perunat olivat keitettynä, joten survominen ja nesteiden ja mausteiden lisäys ennen uunia. Lisäksi rosollikin on valmiina, joten ruoan osalta ei tarvi enää urakoida :) porkkana ja bataattisoselaatikot

Lohivoileipäkakkua

Näin joulunalla tuli kokeiltua tehdä vielä yksi voileipäkakku... Ahaa elämys, sillä tein graavilohesta ja tuorejuustosta täytemassan ja mietin et minnekäs sen laittais, joten eikun paahtoleipää pilkkomaan ja sovittelemaan vuokaan :) Ainekset: paahtoleipää kostutus: kalaliemellä tai maidolla täyte: graavikirjolohta silputtuna tuorejuuston kanssa kahteen kerrokseen päällinen: majoneesia ja turkkilaista jugurttia koristeluun: kirsikkatomaattia, kurkkua, graavilohta, persiljaa ja tilliä Irtopohjavuokaan muovikelmua ja ladotaan paahtoleipäkolmioita ja paahtoleipäpalasia (otettu reunat pois leivästä ja leikattu keskeltä kolmioksi), kostutettu liemellä jä sen jälkeen täytet päälle, uusi kerros leipää, kostutus ja täyte. Viimeseen kerrokseen leipäpalat, kostutus ja kelmulla tiukasti kiinni ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi kostumaan, jonka jälkeen sekoitetaan päällisen aineet ja koristellaan. Erikoisruokavaliot: -

Oonan 2-v kakku

Oonalla oli 2-vuotis synttärit ja tekasin täytekakunkin.  Pohja: 5 munan sokerikakkupohja Kostutus: 2 – 2 ½ dl maitoa 1 ½ tl vaniljasokeria Vaniljarahkatäyte: 4 dl kuohukermaa 400 g vaniljarahkaa ½ dl sokeria ½ dl vaniljakreemijauhetta Kuorrutus: 750 g vaaleanpunaista sokerimassaa Koristeet: punaista, keltaista, vihreää ja vihreää marsipaania Valmista pohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka, sokeri ja vaniljakreemijauhe.Täytettä tulee reilusti, joten voit kakkua täyttäessäsi laittaa siitä pienen määrän syrjään. Levitä jäljelle jäänyt täyte lopuksi ohueksi kerrokseksi kakun päälle ja tasoita sillä myös reunat. Näin sinun ei tarvitse valmistaa erikseen kreemiä tai kermavaahtoa kuorrutteen alle. Laita ensimmäinen pohjalevy kakkulautaselle, kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja levitä täyte. Laita päälli

Kinkkukiusausta

Perus arkiruokaa, raskaan päivän päätteksi, kun ei aina jaksa ajatella mitä sitä tänään laittaisi ruokaa ja semmoista ruokaa mitä myös nuo lapsetkin syö, joten päädyin hyvin yksinkertaiseen ja suhtkoht nopeaan ruokaan kinkkukiusaukseen. Ainoa mikä siinä kesti, oli aika uunissa, kun laiskana vielä käytin valmista perunasipulisekoitusta :) Ainekset: 1 kg peruna-sipulisekoitusta 300g kinkkusuikaleita 2 prk ruokakermaa grillausmaustetta suolaa Valmistus: puolet peruna-sipulisekoitukset voideltuun vuokaan, jonka päälle pieni maustekerros. Seuraavaksi kinkkusuikaleet ja päälle vielä loput perunat, sitten taas kerros maustekoitusta, sekoita kaikki sekaisin ja päälle ruokakerma. Laita uuniin 200 asteeseen, noin 30-45 min. ja anna vetäytyä noin 10 min.

Miten glögi lämmitetään oikein?

Martat muistuttaa: Ethän tee tätä klassikkovirhettä glögin lämmityksessä Glöginlämmitykseen ei kannata käyttää vedenkeitintä ja sopivan lämpötilan kanssa pitää olla tarkkana. - Jos lämmitän ison annoksen glögiä, teen sen hellalla teräskattilassa. Pienempi annos lämpenee ihan hyvin mikrossa. Vanhoissa mikroissa ei kuitenkaan kannata käyttää metallista astiaa, kertoo Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvoja Inkeri Liinaharja. Liinaharja ei ole havainnut, että glögi eroaisi maultaan, jos sen  lämmittää mikrossa. - Lämmitysaika riippuu tietysti mikrosta, mutta omassani glögi lämpenee sopivaksi noin 90 sekunnissa. Kotitalousneuvoja muistuttaa, että glögiä ei saa keittää,  koska kiehuminen voi muuttaa glögin mausteet kitkerän makuisiksi. - Oikea lämpötila on saavutettu, kun glögistä nousee höyryä. Katso nesteen pintaa, ja kun se alkaa väreillä, ota kattila pois levyltä. Mielestäni optimaalinen lämpötila glögille on siinä 80-100 asteen välissä. Jos glögissä on alkoholia, muista et

Joulumakeisia pukinkonttiin!

Joulumakeisia jouluksi tai pikkujouluksi.... Suklaa-lumimanteli Tummasuklaa-karpalo Valkosuklaa cashew Suklaa-lumimanteli Tuotekoodi: 8451 Hinta: 5,50 € Paino: 150g Tummasuklaa-karpalo Tuotekoodi: 8480 Hinta: 5,30 € Paino: 150g Valkosuklaa-cashew Tuotekoodi: 8449 Hinta: 5,50 € Paino: 150g Valkosuklaa-rommirusina Valkosuklaalla päällystetty rommirusina Tuotekoodi: 8440 Hinta: 5,30 € Suklaalumi-kahvipapu Aito kahvipapu, joka on päällystetty herkullisella maitosuklaalla. Tuotekoodi: 8445 Hinta: 5,50 €                         Tummasuklaa maustekeksi Herkullinen rapea maustekeksi, joka on päällystetty ihanalla tummalla suklaalla. Tuotekoodi: 8447 Hinta:

Perunapyöryköitä ja dippausta

Lauantaissa mennään ja tein noita perunapyöryköitä, keitettyjä perunoita oli jäänyt sen verran että muussasin ne, laitoin kananmunaa, mausteita ja jauhoja sekaan ja taikinaksi, joka muotoiltiin pötköksi ja siitä otettiin pieniä paloja ja pyörittelen ne sitten pulliksi. Paistoin pannulla rasvassa molemmin puolin ihan lihapullien tapaan. Lisäksi paistoin myös valmislihapullia kaveriksi. Kokeilin noita Kotigastronomin Dip-Mix Cheddaria ja Tilli-sitruuna dippiaineksia, ja hyviä olivat. perunapyörykät keitettyjä perunoita muussiksi 2-3 kananmunaa 2-3 rkl grillausmaustetta 5 dl vehnäjauhoja   Tein perunamassasta taikinan eli sekoitettin kaikki ainekset sekaisin, minkä jälkeen taikinasta tehtiin pötkylä ja otettiin pieniä paloja joista sitten pyöriteltiin pullat, paistinpannulle rasvaa ja paistettiin molemmin puolin. Lisäksi paistoin myös kaveriksi valmiita eines lihapullia.   Kotigastronomin Dip-mix cheddar ja sitruuna-tilli   Cheddar Tuote on vähälaktoosinen, gl