Siirry pääsisältöön

Tekstit

Broiler-pestopasta

Broiler-pestopastaa - Myllynparas ohjeella Myllynparas sivulta sain hyvän broiler-pestopasta ohjeen, enkä voinut olla kokeilematta. Pestoa en juurikaan ole aikaisemmin ruoanlaitossa käyttänyt, joten sopiva tilaisuus oli päästä kokeilemaan. Myös uutena kokeilun aiheena oli vielä nuo pestopastat. Joten eikun kokeileen. Ainekset: 2 rkl öljyä n 400g maustamattomia broilerin fileesuikaleita 1 punasipuli 4 valkosipulin kynttä 6 dl vettä 2-3 rkl vihreää pestokastiketta n. 5 dl pestopastaa(penne) n. 2,5dl ruokakermaa 1-2 punaista paprikaa suikaleina (parmesan) juustoraastetta ja tuoretta basilikaa Valmistus: Paista broilerin suikaleet, sipuliviipaleet/silppu ja valkosipulinmurska öljyssä  pannulla tai kasarissa. Lisää vesi ja pestokastike. Kun neste kiehuu lisää pasta ja anna kiehahtaa se kypsäksi noin 6 min. Lisää sen jälkeen kerma ja suikaloitu paprika, anna vielä kypsyä noin 2-3 min. Lopusksi silppua joukkoon silputtu basilika ja juustoraaste.

Uunijuureksia ja dippiä

Uunikasvikset ja Dippi Perunat lohkoiksi ja porkkanat suikaleiksi, päälle hieman öljyä, suolaa ja mausteita ja uuniin eli suhtkoht kevyt sunnuntai lounas. Lisänä kasviksille turkkilaisesta jugurtista ja mausteista tehty dippi.

Gluteeniton aamupala

Huomenta kaikki blogin lukijat! Proteiini Aamiainen gluteenittomasti: teetä ja meetvurstilla sekä kananmunalla päällystettyä yrttisämpylää.  Luminan yrttisämpylä margariinia meetvurstia kananmunan viipaleet ja kuppi teetä hunajalla

Piparirahkaa

Uusivuosi ja uudet kujeet, oikein hyvää uuttavuotta 2017 vielä kerran! :) Näin kun joulut ja uudet vuodet on vietetty, tullut syötyä ja mässäiltyä enemmän ja vähemmän terveellisesti, ja miksei? Kerranhan se joulu vuodessa on :) Joulua vielä muistellen ja joulun jämiä vielä tuunaillen ja syöden, oli sopiva tämän vuoden aloitus piparirahkalle. vispikermaa maitorahkaa sokeria vaniljasokeria 1-2 tl piparkakkumaustetta  gluteenittomia piparinmuruja Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maitorahka, sokerit, piparimauste, murustetut piparin muruset  ja sekoita vielä muutama kierros, jotta kaikki piparin muruset ovat tasaisesti sekaisin. Laita jääkaappiin maustumaan ja syö välipalaksi tai iltapalaksi :)

Vuoden 2016 viimeinen päivä

Joulukuun 31.päivä - Vuosi vaihtuu! Niin se vuosi 2016 on eletty ja pian siirrytään uuteen vuoteen 2017. Mitä se ikinä tuokin tulleessaan, se jää nähtäväksi.  Paljon uutta on kuluvana vuonna opittu ja koettu. Blogia on seurattu aktiivisesti ja olen yrittänyt parhaani mukaan sitä aina kiireiltäni päivitellä. Suurin kiitos kuuluukin Joulukalenteria seuranneille lähes 2000:lle lukijalle. Palataan taas ensivuonna uusien ideoiden ja testauksien parissa, toivottavasti myös olette mukana. :) Haluankin siis toivottaa sinulle rakas blogin lukija, oikein oikein hyvää ja riemukasta uuttavuotta 2017!

Jouluaatto

Joulukuun 24.päivä - Jouluaatto Paperikokki ja makumatkat siirtyvät nyt joulun viettoon. Aatto ja tapaninpäivä meneekin taas ansiotyön merkeissä tänä vuonna, joten toivotankin Hyvää Joulua kaikille lukijoille!

23:Joulutortut

Joulukuun 23.päivä  - luukusta löytyy..... perinteiset Joulutortut! Eihän sovi näin jouluna unohtaa joulutorttuja. Torttutaikinan voit itse valmistaa tai sitten turvautua kaupan valmiiseen taikinaan. Lisäksi tarvitset myös luumumarmeladia, kananmunan voitelua varten sekä leivinpaperia pellin päälle :)